«Εφυγε» από τη ζωή ο Σωτήρης Αγγελάτος, της «Φωνής των Ελλήνων» στη Φλόριδα


Ο Σωτήρης Αγγελάτος, καταγόταν από την Κεφαλονιά. Σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στον Καναδά, όπου και παντρεύτηκε και το 1978 ήλθε στην Αμερική. Ο ίδιος, όπως και ο αδελφός του, έχουν τιμηθεί από επίσημους φορείς της Ελλάδος, της Αμερικής και της Ομογένειας για την προσφορά τους στους Ελληνες της Διασποράς.


ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Η Νταρλίν Αγγελάτου, επιστρέφοντας στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της, βρήκε πεσμένο στο δάπεδο του δωματίου, το σύζυγό της. Οι άνθρωποι του ασθενοφόρου των Πρώτων Βοηθειών που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν ύστερα από λίγο, διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο Σωτήρης Αγγελάτος, ιδιοκτήτης του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου “Φωνή των Ελλήνων” στη Φλόριδα είχε φύγει από τη ζωή. Ηταν 74 χρονών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο εν λόγω οργανισμός ανακοίνωσε ότι “πέθανε ο γνωστός στην Ομογένεια Αμερικής και Καναδά, Σωτήριος Αγγελάτος, ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού ‘Φωνή των Ελλήνων’, για 40 χρόνια στην υπηρεσία του Ελληνισμού… Η απώλεια του αγαπητού Σωτήρη στην Ομογένεια, είναι μεγάλη”.

“Τέσσερις ώρες νωρίτερα του είχα μιλήσει στο τηλέφωνο, όπως συνηθίζαμε μερικές φορές την ημέρα και δεν έδειχνε να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα”, δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυκα”, ο Αγγελος Αγγελάτος. “Αργότερα, μου τηλεφώνησε η γυναίκα του, ότι τον βρήκε πεσμένο και ότι ο αδελφός μου δεν ζούσε”.

Τους τελευταίους μήνες, ο Σωτήρης Αγγελάτος, πρόσθεσε ο αδελφός του, εκτός από τον Σταθμό που πήγαινε όταν μπορούσε, παρέμενε σπίτι του, για να αποφύγει οποιοδήποτε κίνδυνο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εθνικός Κήρυξ – Στην ελληνική παρέλαση στο “Ελληνικό χωριό”, Τάρπον Σπρινγκς. Ο Σωτήρης Αγγελάτος (δεξιά) με τον αδελφό του, Αγγελο (αριστερά) και τον Σωκράτη Χάρο. Facebook Αγγελου Αγγελάτου

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Κλίαργουότερ τη Δευτέρα στις 11:30 και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Curlew Hills Memory Gardens του Πάλμ Χάρμπορ.

Ο εκλιπών είχε δύο κόρες, την Ροξάνα-Ναυσικά, φαρμακοποιό, που διαμένει στο Μαϊάμι και τη Ζωή, δασκάλα, που διαμένει κοντά στην περιοχή που είναι το σπίτι των γονέων της.

Μαζί τα δύο αδέλφια δημιούργησαν το ελληνικό ράδιο στη Φλόριδα και μαζί το ανέπτυξαν όλα αυτά τα χρόνια, που αποτέλεσε και είναι ακόμα, βασική συντροφιά των ομογενών στις περιοχές γύρω από την Τάμπα και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια είχε κλονιστεί σοβαρά η υγεία του Σωτήρη Αγγελάτου, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε πήγαινε όταν μπορούσε στο Σταθμό για να κάνει εκπομπές. Ετσι, το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας του Σταθμού είχε αναλάβει ο αδελφός του. Η πρωινή εκπομπή του Σωτήρη Αγγελάτου, “Καλημέρα Φλόριδα”, κατά την οποία άλλοτε σοβαρά και άλλοτε με χιούμορ, αλλά πάντοτε με απλή και κατανοητή απ’ όλους γλώσσα, σχολίαζε, ή σατίριζε, πρόσωπα και καταστάσεις, είχε πιστό ακροατήριο.

Εθνικός Κήρυξ – Από αριστερά, οι: Αλεξάνδρα Λαζίδη, δωρήτρια και φιλάνθρωπος, Κώστας Σισόης, πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Δημήτρης Σπάρος, γενικός πρόξενος στην Τάμπα, Κρις Αλαχούζος, δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς και Σωτήρης Αγγελάτος. Facebook Αγγελου Αγγελάτου

Ο αδελφός του, Αγγελος, παρουσιάζει ανάλογη εκπομπή, κάθε απόγευμα, με προσκεκλημένους και τηλεφωνικές κλήσεις ακροατών, με τίτλο “Ελεύθερη Γνώμη”.

Ο Σωτήρης Αγγελάτος, καταγόταν από την Κεφαλλονιά. Σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στον Καναδά, όπου και παντρεύτηκε και το 1978 ήλθε στην Αμερική.

Ο ίδιος, όπως και ο αδελφός του, έχουν τιμηθεί από επίσημους φορείς της Ελλάδος, της Αμερικής και της Ομογένειας για την προσφορά τους στους Ελληνες της Διασποράς.

Στην ανακοίνωση της “Φωνής των Ελλήνων”, αναφέρεται, ακόμα, ότι οι δύο αδελφοί “δημιούργησαν πολλά για την Ομογένεια”. Και γίνεται λόγος για βοήθεια σε ελληνικά σωματεία, την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας μαζί με τον Μιχάλη Σέρβο, την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Κλίαργουότερ και στο Καπιτώλιο της Φλόριδας, τη δημιουργία της Επιτροπής Παρέλασης στο Τάρπον Σπρινγκς, τη συμβολή τους στην ίδρυση οργάνωσης Ελλήνων ψηφοφόρων και ομοσπονδίας καλλιτεχνών, τη βοήθεια των σχολείων τσάρτερ “Αθηναϊκή Ακαδημία” και “Πλάτων”, την οικονομική βοήθεια σε παιδιά και μεγάλους κ.ά.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – H γενική πρόξενος, Αδαμαντία Κλώτσα απευθύνει χαιρετισμό, Αριστερά, ο τσέρμαν της Επιτροπής Παρέλασης, Σωτήρης Αγγελάτος και δεξιά, ο παρουσιαστής, Αγγελος Αγγελάτος. Φωτοραφία αρχείου: “Ε.Κ.”

(ekirikas)