Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί για τα Aεροδρόμια το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου το ΠΣ στην συνεδρίαση του την 29/08/2015 αποφάσισε να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας. Oπως τονίστηκε, οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές καθώς τέσσερα από τα δεκατέσσερα πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το ΠΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε ηλεκτρονική μορφή δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Επίσης αποφασίστηκε η προσφυγή στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του ΚΥΣOΙΠ.

Για την διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες κα Ν. Πανδή, κος Θ. Χαλικιάς, κος Π. Δρακουλόγκονας , κος Ε. Νιοτόπουλος καθώς και οι κ.κ Τσούκας Δ. αντιπεριφερειάρχης και Ανθης Χ. αντιπρόεδρος του ΠΣ.

• Και αλλαγή ΕΝΦΙΑ

Επίσης μετά από σχετική πρόταση της Περιφερειακής αρχής το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το υπουργείο Oικονομικών και την κυβέρνηση την απαλλαγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και για το τρέχον έτος 2015.

Το αίτημα αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι 18 μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς αφ’ ενός μεν δεν έχει επέλθει ακόμη  η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών ,ιδιωτικών και δημοσίων και αφ’ ετέρου η οικονομική δυσπραγία που προκάλεσε ο σεισμός συνεχίζει να ταλανίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία.

 

Το πρωτοσέλιδο του "Η"
Αναζήτηση
Περίπτερο
Δορυφόρος
Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google “Show my street”. Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει! Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
Δείτε Tv live
Διαφημίσεις
-->
-->
Web Design & Development by .LifeThink