Ημερίδα για υποστήριξη ΑμεΑ

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, πραγματοποιούν επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. από την έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017 έως 30/11/2017» στο Ληξούρι στις 3 Δεκεμβρίου 2017 με Ώρα Διεξαγωγής 10:00 – 14:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους έμπειροι επιστήμονες, που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και εκπαιδευτικούς. Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η κα. Στεφανία Φούσκα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, η οποία θα αναλύσει το θέμα «Ενηλικες με Αναπηρία: Ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Ο ρόλος της οικογένειας». Την επιστημονική αξιολόγηση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσιάζει με εισήγησή του το εργαζόμενο επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Εργοθεραπεύτρια, MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Λογοθεραπεύτρια, Γυμναστής). Οι εισηγήσεις τους απευθύνονται σε Άτομα με Αναπηρία, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτές, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Ημερίδα παρουσιάζει και συντονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου.

Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής στην Ημερίδα στο σύνδεσμο: goo.gl/forms/fJIta1YrXpcvsVOp1 για όσους θέλουν Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά το πέρας της Ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ”

Ματίνα Σπυράτου

Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. “ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΥΠΑ” της Ένωσης Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ” MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Πολυτεχνικής σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών