«Η Απαγωγή του μνηστήρος»

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Η Απαγωγή του μνηστήρος» της Κωνσταντίνας Σ. Λιβιεράτου. Πρόκειται για μια νουβέλα βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που περιγράφει την σκληρή ιστορία μιας Κρητικιάς και ενός Κεφαλλονίτη, που γεννήθηκαν, αγαπήθηκαν, έζησαν και πέθαναν στο Μεσολόγγι.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα γίνει αύριο Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στην οδό Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, στην Αθήνα.

Η γιαγιά μου (1900-1940) δεν υπήρξε ηρωίδα σε κανέναν πόλεμο. Ούτε διέπρεψε σε κάποια επιστήμη ή τέχνη.

Εζησε μια σύντομη και ταπεινή ζωή στην ελληνική επαρχία, στον γυναικωνίτη του προηγούμενου αιώνα. Δεν της δόθηκαν ευκαιρίες, τις δημιούργησε μόνη της. Απόλαυσε το γλυκό κομμάτι της ζωής που της αναλογούσε, γιατί πάλεψε γι’ αυτό και το κέρδισε. Με πείσμα και πάθος.

Η γυναίκα αυτή, το 1920, κόντρα στα συντηρητικά ήθη της εποχής εκείνης, έκλεψε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Τότε που συνηθιζόταν ο άντρας να κλέβει την κοπέλα που του αρνιόταν ο πατέρας-αφέντης.

Η σκληρή ιστορία μιας Κρητικιάς και ενός Κεφαλλονίτη, που γεννήθηκαν, αγαπήθηκαν, έζησαν και πέθαναν στο Μεσολόγγι.

Η ζωή της τολμηρής και ευφάνταστης Ντούλας και του θεοπάλαβου γλεντζέ Μπάμπη.

  •  Η Κωνσταντίνα Σ. Λιβιεράτου έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έζησε αρκετά χρόνια στο Παρίσι. Σπούδασε δημοσιογραφία και έμαθε πολλές ξένες γλώσσες.

Εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, και στη συνέχεια, επί είκοσι συναπτά έτη, στον χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος. Εχει γράψει διηγήματα, σενάρια και θεατρικά έργα. «Η Απαγωγή του μνηστήρος» είναι το πρώτο βιβλίο της που εκδίδεται.

Στην εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ αύριο Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. θα μιλήσει η συγγραφέας Παυλίνα Μάρβιν.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Μήλιος.