Η ασθενής μνήμη της κυρίας Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη

Με αφορμή την παρουσία της στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο είπε με σκωπτικό ύφος και λίγη ειρωνεία σχετικά με την εξαγγελθείσα διάσπαση του Δήμου:

«Σήμερα είναι 27 Ιανουαρίου, όποιος μιλάει για διάσπαση θα πρέπει να το κάνει με πολύ σκέψη, αν μπορεί να γίνουν όλα αυτά τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Είναι δηλαδή μια σοβαρή αντιμετώπιση της διοικητικής πράξης της Αυτοδιοίκησης αυτή;»

Καταρχήν δείχνει η κ. Ζαχαράκη να μην γνωρίζει ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου, αφού αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει στοιχειώδη αριθμητική, οπότε και βρισκόμαστε …τέσσερεις μήνες πριν από τις εκλογές και όχι …τρεις που είπε!

Το σημαντικότερο όμως, είναι που η κ. Ζαχαράκη δείχνει να μην γνωρίζει την προϊστορία της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς και την εμπλοκή της ΝΔ σε αυτήν.   

Τέλη, λοιπόν, του 2013 (12/12/ 2013) επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, υπουργό Εσωτερικών το Γιάννη Μιχελάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε κατατεθεί σχέδιο νόμου το οποίο προέβλεπε ένα μοντέλο έκτρωμα αγνώστου εμπνεύσεως με τρεις Δήμους στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα: Πρώην Δήμο Αργοστολίου, πρώην Δήμο Παλικής και …όλη την υπόλοιπη Κεφαλονιά ένα Δήμο με όνομα …Ελειού-Πρόννων και έδρα τον Πόρο! Στις 28/2/ 2014 μάλιστα κατατέθηκε και σχετική τροπολογία διάσπασης των μεγάλων νησιωτικών Δήμων από τον βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκη.

Η υπόθεση έκλεισε οριστικά μετά από διαφωνίες στην δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την απόσυρση του σχεδίου νόμου και της τροπολογίας Σηφουνάκη με το ημερολόγιο να δείχνει 6/3/2014 δηλαδή μόλις …73 ημέρες πριν τις εκλογές που έγιναν στις 18 Μαΐου!!! Από τις 73 λοιπόν ημέρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αποσύρθηκε η σκέψη για σπάσιμο του Δήμου το 2014 μέχρι τις 121 ημέρες που απομένουν σήμερα μέχρι τις εκλογές, υπάρχει ένα περιθώριο …48 ημερών!

Το μόνο κοινό σημείο τότε και τώρα είναι …η αρνητική στάση της τότε και σημερινής Δημοτικής Αρχής, που παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τότε και σήμερα, παρασκηνιακά υπονόμευσε και υπονομεύει το σπάσιμο του Δήμου!

Και μια και πιάσαμε την …ιστορία, η κ. Σοφία Ζαχαράκη, εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας στο επάγγελμα, πριν βρεθεί αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με υπογραφή του πρώην υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, στις 16/11/2015 αποσπάστηκε από τη θέση που υπηρετούσε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς …του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά!