Η Λάρα παραμένει επικεφαλής στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Η Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, σύζυγος του τ. υπουργού Παύλου Γερουλάνου παραμένει επικεφαλής των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς παρά την πώληση του 60% της εταιρείας στον Ισπανικό Όμιλο Grupo Profand.

Η οικογένεια Γερουλάνου διατηρεί το 40% των Ιχθυοτροφείων, ενώ το ποσοστό που πουλήθηκε άνηκε στον ευρύτερο κυκλο της οικογένειας.

Επικεφαλής της Grupo Profand (η δεύτερη μεγαλύτερη της Ισπανίας) είναι ο Enrique García Chillón, με καταγωγή από το Βίγκο της Γαλικίας, τον οποίο προ ετών η El Pais είχε χαρακτηρίσει ως ο «βασιλιάς του χταποδιού».

H πορεία των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς, μέσα στο 2021 ήταν ανοδική με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ -32,6 εκατ. ευρώ το 2020- με αύξηση και των κερδών μετά από ένα δυσχερές 2020 κατά το οποίο ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας επηρεάστηκε σημαντικά από την παύση λειτουργίας του HoReCa.

To Grupo Profand καταγράφει κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, διατηρώντας αλιευτική δραστηριότητα σε Νότια και Βόρεια Αμερική, Ινδία, Αφρική και Ισπανία.