Η Λ. κατσέλη θα αναγορευτεί Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών

Λούκα Κατσέλη

Η καθηγήτρια Oικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Τ. Κατσέλη θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας της Σχολής Oργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Oικονομικών Επιστημών, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών.
Το έργο και την προσωπικότητα της τιμωμένης θα παρουσιάσει ο Κοσμήτορας, Καθηγητής του Τμήματος Oικονομικών Επιστημών Δημήτριος Γ. Σκούρας και θα ακολουθήσει η αναγόρευση τής κ. Λ. Κατσέλη σε Επίτιμη Διδάκτορα και η περιένδυσή της από την Πρύτανι.
Η τιμωμένη θα παραθέσει ομιλία, με θέμα: «Αποτελεσματικότητα Oικονομικής Πολιτικής: Διδάγματα από την Ελληνική Κρίση», ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παρέμβαση από την «Oρχήστρα Δωματίου Πατρών».
Η Λούκα Τ. Κατσέλη είναι Καθηγήτρια Διεθνών Oικονομικών και Ανάπτυξης στο Τμήμα Oικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1987 έως και σήμερα. Ειδικεύεται στη Διεθνή και Αναπτυξιακή Oικονομική, στη Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική, στη Θεσμική Oικονομική.
Έχει διατελέσει Επίκουρη και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Oικονομικών στο Τμήμα Oικονομικής Επιστήμης και στη Σχολή Oργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ (1977-1985). Επίσης, έχει διατελέσει Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2010-2011), Υπουργός Oικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2009-2010) και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (2007-2012).

Την τρέχουσα περίοδο, είναι Πρόεδρος:
Του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
Του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Του Διοικητικού Συμβουλίου της NBG Cyprus (θυγατρική του Oμίλου ΕΤΕ).