Η μικρότητα των γλωσσομαθών φωστήρων!

Π. Παπαδάτος

Για να φθάσει ένας δικηγόρος να θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποινικολόγων μιας χώρας θα πρέπει να έχει καταξιωθεί και να έχει αποδείξει όχι ότι μόνο έχει πλήρη γνώσητου συνόλου των νομικών διατάξεων που διέπουν την διεξαγωγή μίας δικαστικής υπόθεσης, αλλά θα πρέπει να έχει περάσει συγχρόνως,και μάλιστα διαχρονικά αλλεπάλληλες επιτυχημένες εξετάσεις στις δικαστικές αίθουσες.

Ο ποινικός δικηγόρος γίνεται γνωστός, όχι γιατί είναι ωραίος αλλά γιατί θεωρείται επιτυχημένος στο λειτούργημα που ασκεί, και γιατί εμείς οι πολίτες δενενδιαφερόμαστεγια αστικές ή εμπορικές διενέξεις αλλά γιατί ενδιαφερόμαστε σχεδόν αποκλειστικά για τα ποινικά εγκλήματα.

Ενας κορυφαίος και καταξιωμένος χρόνια τώρα ποινικός δικηγόρος είναι και ο κύριος Δημητρακόπουλος. Είμαι σίγουρος ότι αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση της κυρίας Καιλή γνώριζε την δυσκολία της υπόθεσης. Σίγουρα δεν το έκανε για να αυξήσει την αναγνωρισημότητά του. Το έκανε γιατί όφειλε να το κάνει.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η σωστή προφορά του Corrompue. Ο κύριος Δημητρακόπουλος το πρόφερε λάθος. Αυτό σημαίνει ότι κατακρεούργησε την Γαλλική γλώσσα και συνεπώς οι γλωσσομαθείς φωστήρεςθα πρέπει να τον κατακρεουργήσουν; Μα είμαστε στα καλά μας;

Ξέρετε πόσοι και πόσοι επιφανείς δήθενΈλληνες, και κυρίως πολιτικοί έχουν κυριολεκτικά και μάλιστα πλειστάκις κατακρεουργήσει την ελληνική γλώσσα και ουδείς διαμαρτυρήθηκε;

Πραγματικά έχω μείνει άναυδος από τους επώνυμους και ανώνυμους που νομίζουν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να μειώσουν έναν κορυφαίο ποινικολόγο, ενώ στην πραγματικότητα «άρπαξαν» την ευκαιρία να εκφράσουν απλά την μικρότητά τους. (Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που δεν δίστασαν να γράψουν ή να πουν ότι καταστράφηκε από την λανθασμένη προφορά μιας γαλλικής λέξης)!!!

(Pavlos Papadatos FB)