Η Περιφέρεια στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2024

Με αυτόνομο περίπτερο συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της στήριξης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του συντονισμού της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo , από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024.

Η FOODEXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξένησε 13 ανεξάρτητες συμμετοχές επιχειρήσεων, παραγωγών και Επιμελητηρίων, μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές των Ιονίων σε έκθεση ποτών και τροφίμων, όπου παρουσίασαν τα εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τους από όλα τα Επτάνησα, στα εντυπωσιακά pavilions της έκθεσης. Προϊόντα που μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων, για πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Kατά την διάρκεια   της φετινής διοργάνωσης υπήρχαν live cooking shows με θεματικό τίτλο “Meze Project”, τα οποία εστίαζαν στη δημιουργία προτάσεων για μεζέδες. Η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων των Ιονίων προβλήθηκαν μέσα από μοναδικά πιάτα–προτάσεις, από τους Κεφαλλονίτες σεφ: Χαράλαμπο Μουρελάτο, Γιώργο Καούκη, Χαραλαμπογεράσιμο Πετράτο, με επιμέλεια του Χρήστου Μαχαίρα.

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην FoodExpo 2024 παρευρέθη η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, Ελένη Παπαναστασάτου και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Νεκτάριος Αραβαντίνος. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι έγινε ειδική προβολή του περιπτέρου των Ιονίων στη δημοφιλή εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στην οποία μίλησε σε απευθείας σύνδεση ο κος Αραβαντινός, παρουσίασε τα προϊόντα με τις επιχειρήσεις και τόνισε τη σημασία της υποστήριξής τους σε σημαντικές πρωτοβουλίες προβολής και εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, το περίπτερό μας επισκέφτηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Ελευθέριος Αυγενάκης.