Η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας γιορτάζει

Από την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε όλη την Ευρώπη η 21η Ιουνίου είναι η ημέρα της Μουσικής. Με συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις και κυρίως ακρόαση δίνεται η ευκαιρία σε όλους εμάς, που η μουσική κατέχει κεντρική θέση στη ζωή μας, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν την τέχνη που συντροφεύει τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια.

Την Ημέρα της Μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πρώτη εκτέλεση της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας θα τιμήσει την μουσική με την ίδια της ψυχή της μουσικής όπως είναι ο «ύμνος στη Χαρά». Η Μπάντα της Φιλαρμονικής Σχολής θα ερμηνεύσει το πανανθρώπινο αυτό τραγούδι συμπράττοντας με τις παιδικές, νεανικές φωνές των σπουδαστών του Ωδείου.

Καλούμε επίσης κάθε παιδί που αγαπά τη μουσική να ενώσει τη φωνή του με την δική μας και να ενταχθεί στη χορωδία μας με σκοπό την απόδοση του «ύμνου στη Χαρά». Το πραγματικό νόημα της Μουσικής βρίσκεται στην ένωση των δυνάμεων των ανθρώπων, στη συνεργασία, στην κοινή σκέψη, στην ενότητα της ψυχής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φίλιππος Τσαλαχούρης, την Διδασκαλία της Χορωδίας η Σταυρούλα Πολλάτου και την Μουσική Διεύθυνση της Μπάντας ο Αρχιμουσικός Αγγελος Πρωτοψάλτης.

Πληροφορίες στην Γραμματεία της Σχολής Δευτέρα έως Παρασκευή 4:00- 9:00μμ και Σάββατο 10:00-3:00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26710-25946

Από την Διοίκηση της Σχολής