Θεόφιλος: Πρώτα επιχειρηματίας και μετά δήμαρχος!

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Πριν από δύο χρόνια την πρώτη Κυριακή (25/5/2019) των τότε δημοτικών εκλογών ο Θεόφιλος βρισκόταν πίσω από τον Παρίση 3 μονάδες και 359 ψήφους!

36,70% και 4.628 ψήφους ο Παρίσης, με 33.85% και 4.269 ψήφους ο Θεόφιλος.

Την δεύτερη Κυριακή (2/6/2019) ο Θεόφιλος με σημαία «να ξεβρομίσει ο τόπος από τον Παρίση και την παρέα του» κατάφερε όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά των τριών μονάδων και των 359 ψήφων, αλλά να ξεπεράσει και …1,5 μονάδες και 162 ψήφους τον αντίπαλό του και να γίνει δήμαρχος!

50,70% και 5.345 ψήφους ο Θεόφιλος, με 49,23% και 5.183 ψήφους ο Παρίσης !

Όλα τα υπόλοιπα ήταν απλά για «τα μάτια του κόσμου».Προγράμματα, υποσχέσεις, εξαγγελίες …ήταν για να γίνουν. Ο Θεόφιλος έπιασε το σφυγμό του κόσμου που ψήφισαν στον πρώτο γύρο τις παρατάξεις που έμειναν εκτός και βγήκε δήμαρχος!

Το σύνθημα που κυριάρχησε το βράδυ των πανηγυρισμών ήταν: «Επιτέλους ξεβρομίσαμε»!

Δύο χρόνια μετά αποδείχθηκε η εξαπάτηση του κόσμου!

Ο Θεόφιλος μετά από 10 χρόνια τα βρίσκει και πάλι με τον «στρατηγό» του Παρίση τον Διονύση Λυκούδη (Κανάλε) και συμπορεύονται, αυτή τη φορά στο Δήμο!

Και να μην ξεχνάμε …ΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου στις 28/11/2011 Θεόφιλος και Δ. Λυκούδης, συμπορεύονται και κερδίζουν  τον Σταύρο Σπαθή, σημερινό συνεργάτη του Θεόφιλου!

Ανάμεσα στους 13 συμβούλους του Θεόφιλου πρώτος και καλύτερος ο Κανάλες, ο οποίος και γίνεται αντιπρόεδρος του ΕΒΕΚΙ! Λίγους μήνες πριν, ο Θεόφιλος είχε χρηστεί επισήμως συνεργάτης του Παρίση, με τις ευλογίες του Δ. Λυκούδη βεβαίως, αναλαμβάνοντας την προεδρεία της ΔΕΥΑ!

Μια ματιά στις αποφάσεις του Δ.Σ. 2011-2012, ο Θεόφιλος δείχνει πιστός ακόλουθος της τότε Δημοτικής Αρχής Παρίση, με «το χέρι μόνιμα σηκωμένο» στις προτάσεις της όπως σήμερα γίνεται με τους Ματιάτο και Σία!

Ο Λυκούδης ήταν στο παρασκήνιο των δημοτικών πραγμάτων ως άτυπος συνεργάτης της Δημοτικής Αρχής και στο προσκήνιο των επιμελητηριακών πραγμάτων, ως ανταυτού του Θεόφιλου!

Στην πορεία βέβαια, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δύο άνδρες τα βρήκαν, με τον Θεόφιλο να κοντράρεται στις εκλογές του 2014 και στη συνέχεια ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να έχει συχνές (σε κάθε σχεδόν Δ.Σ.) ομηρικές και αλησμόνητες μάχες πολλές εξ αυτών με προσωπικές αντιπαραθέσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σήμερα πάντως Θεόφιλος και Λυκούδης βρίσκονται και πάλι μαζί!

Ποιος είναι ο σημερινός κοινός τους στόχος;

Όχι πάντως το …ενδιαφέρον, η αγάπη και όλα τα υπόλοιπα δακρύβρεκτα που ακούστηκαν από το στόμα του Λυκούδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 28 Απριλίου!

Ο Θεόφιλος προτίμησε αντί της δακρύβρεκτης απόδειξης του ενδιαφέροντός του για το Αργοστόλι, να χρησιμοποιήσει πιο σύγχρονες μεθόδους για να επιβάλει την άποψή του. Προτίμησε την προβοκάτσια και τον τραμπουκισμό σε όσους είχαν διαφορετική με την δικιά του θέση!

Ο Θεόφιλος …έγραψε ιστορία, ως ο εν ενεργεία δήμαρχος, που τραμπουκίζει δημόσια έναν πρώην δήμαρχο και μάλιστα μοναδικό στην ιστορία της πόλης για 12 συνεχή χρόνια!

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, τον Μάκη Φόρτε!

Για δεύτερη φορά στους 20 μήνες της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο Θεόφιλος χρησιμοποιεί ως μέθοδο επιβολής των απόψεών του το …τραμπουκίζειν!

Η πρώτη ήταν στις 10/3/2020 όταν ανοιχτά ο Μιχαλάτος τραμπούκισε το Φόρτε υποστηρίζοντας πως αρθρογραφεί στον …ΗΜΕΡΗΣΙΟ!

Η καταγγελία του Φόρτε καταχωρήθηκε στα επίσημα πρακτικά (απόφαση 89/2020 με ΑΔΑ: ΨΨΖ046ΜΓΤΤ-49Ω) και έμεινε αναπάντητη από τον δράστη ως …ομολογία της ενοχής του στο σήμερα αλλά και τον ιστορικό του μέλλοντος!

Στο τελευταίο Δ.Σ. το (δήθεν) ενδιαφέρον του για το Αργοστόλι, ο Θεόφιλος προσπάθησε να το δομήσει με …προσωπική επίθεση και πάλι στο Μάκη Φόρτε!

Με χαρακτηρισμούς που από μακριά φώναζαν για την συκοφαντική πρόθεση του δημάρχου προκειμένου να αποδείξει το δικό του δήθεν ενδιαφέρον για το Αργοστόλι! Αλαλάζοντας (όπως δεν έχει συνηθίσει) για το …μη ενδιαφέρον του πρώην δημάρχου για το Αργοστόλι που «για 12 χρόνια τον τιμούσε για δήμαρχο»!

Το πόσο στημένη ήταν η πρόθεση του Θεόφιλου, φάνηκε από το γεγονός ότι απέδωσε στο Φόρτε πράγματα που ούτε καν δεν τα υπαινίχθηκε ο Φόρτες λίγα λεπτά πριν στην τοποθέτησή του! Όταν ο πρώην δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος για ολιγοήμερη αναβολή προκειμένου να εκτιμηθούν από το Υπουργείο τα νέα δεδομένα με την πρόταση Στεφανάτου και σε κάθε περίπτωση αντίθετος με τη σημερινή θέση του εμπορικού λιμανιού στο Λιμεναρχείο. Ο Μιχαλάτος ερμήνευσε (!) την ξεκάθαρη θέση του Φόρτε ότι ήταν «εναντίον του Αργοστολίου που τίμησε τον Φόρτε για 12 χρόνια» (!!!) και ότι η συνεδρίαση αποτελεί «μαύρη μέρα για τον Δήμο» (!!!) ξεχνώντας ότι την ίδια πρόταση είχε καταθέσει το προηγούμενο βράδυ …ο ίδιος στο forum του kefaloniapress λέγοντας: «Δεν είμαι λιμενολόγος να κρίνω την πρόταση Στεφανάτου και αυτό να γίνει από το Υπουργείο» (!!!), όπως και ότι την ίδια πρόταση για ολιγοήμερη αναβολή κατέθεσαν και οι Καππάτος-Τραυλός λίγα λεπτά πριν τον Φόρτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.!!!

Το γεγονός πάντως ότι λούφαξε ο Θεόφιλος και πάλι με το που αντέδρασε ο Φόρτες αποκαλώντας τον «κοινό συκοφάντη», απέδειξε πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της …Ολιγαρχίας» και ότι άλλος ήταν (και είναι) ο πραγματικός σκοπός της πρωτοφανούς για τον τόπο μας δεύτερης τραμπούκικης επίθεσης του δημάρχου, αποδεικνύοντας πως είναι …«τζάμπα συκοφάντης»!

Στην πρώτη επίθεση πέρυσι το Μάρτη ο Θεόφιλος απείλησε τον Φόρτε πως «από αύριο ψάξε να βρεις δικηγόρο για να με αντιμετωπίσεις» και το μόνο που έπραξε ήταν να αποδειχθεί …«τζάμπα μάγκας»! Τώρα το πήγε παραπέρα ως …«τζάμπα συκοφάντης»!

ΚΑΙ …ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πολλά ακούγονται για το τι μέλλει γενέσθαι…

Η πιάτσα (έστω και τηλεφωνικά λόγω λοκντάουν) οργιάζει!

Το μόνο σίγουρο είναι η επανασύνδεση Θεόφιλου-Κανάλε και πως αυτό το γεγονός δεν έχει σαν υπόβαθρο την όψιμη …κοινή τους αγάπη για το Αργοστόλι και τους Αργοστολιώτες, όπως «αλά Μάρθα Βούρτση» επιχείρησε να δείξει ο Λυκούδης και ο Θεόφιλος με τη συκοφαντική επίθεση στο Φόρτε!

Κάποιοι μάλιστα μιλάνε για …προσχεδιασμένες ενέργειες!

Το σενάριο πάντως που φαίνεται να επικρατεί είναι να μην υπάρξει η τουριστική αξιοποίηση της ιδιοκτησίας Κατσαΐτη, οπότε και το ενδεχόμενο αξιοποίησης των παλαιών δεξαμενών καυσίμων της ΔΕΗ για την αποκλειστική προμήθεια της Κεφαλονιάς προβάλει σαν επικρατούσα προοπτική!

Από ποιούς; «Κυριακή κοντή γιορτή»…

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ενδεχόμενο να μην κατασκευαστεί ποτέ των ποτών (για χίλιους δύο λόγους) το εμπορικό λιμάνι και να μείνει στη θέση που είναι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου μα καθόλου απίθανο!

Δυστυχώς για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, η ανάγνωση των προθέσεων του είναι εύκολη!

Οι πάντες πλέον έχουν μάθει να τον διαβάζουν: Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ΠΡΩΤΑ είναι επιχειρηματίας και ΜΕΤΑ δήμαρχος!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ