Ισχυρή Τρόϊκα στο Επιμελητήριο με Σπάθη, Παντελειό και Καμπανό

Στ. Σπάθης

Μετά την έντονη προεκλογική εκστρατεία και τις εκλογές, συνήλθε προχθές το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο νικητής των εκλογών Σταύρος Σπαθής, ο οποίος συγκέντρωσε το 50+1 των ψηφισάντων, εκλέγεται αυτόματα πρόεδρος, χωρίς άλλη διαδικασία.

Σε χαιρετισμό του προς τα μέλη του νέου Δ.Σ., ο κ. Σπαθής είπε: «Θέλω να σας συγχαρώ ολους για την επιτυχία σας σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Από τη θέση του προέδρου σας προτείνω να αφήσουμε όλοι μας έξω από αυτή την αίθουσα το εγώ μας και να εργαστούμε για το κοινό καλό του Εμπορικού Κόσμου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης».

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης (Ψηφοδέλτιο Σπύρου Γασπαρινάτου, ο οποίος απουσίαζε εκτός Κεφαλονιάς), τοποθετήθηκε ο κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο οποίος μίλησε στο ίδιο ενωτικό κλίμα τονίζοντας ότι τα κομματικά, η πολιτική και οι άλλες αντιπαραθέσεις θα μείνουν έξω από την αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Ο Παναγής Τζανάτος (ΑΑΣ-Ψηφοδέλτιο ΚΚΕ) κατατέθοντας τις θέσεις της παράταξής του, τόνισε ότι η πολιτική δεν μπορεί να μείνει έξω από την αίθουσα του ΕΒΕΚΙ, καθώς οι αποφάσεις του Οργάνου είναι πολιτικές, είναι αιτήματα, είναι διεκδικήσεις είναι θέσεις που πρέπει να διεκδικηθούν από την Κυβέρνηση.

Η σύνθεση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΒΕΚΙ έχει ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Παντελειός (14)

Παναγής Τζανάτος (5) (προφανώς, ο κ. Τζανάτος πήρε 4 ψήφους απο το ψηφοδέλτιο του κ. Γασπαρινάτου)

Άκυρο 1

Β’ Αντιπρόεδρος: Σπύρος Γασπαρινάτος (15)-Λευκά 4-Άκυρο 1

Γραμματέας: Χρήστος Καμπανός (19)-Λευκά 1

Ταμίας: Γιώργος Λασκαράτος (19)-Λευκά 1

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ: Γεράσιμος Σιμωτάς (17)-Λευκά 3

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Άγγελος Γαλάτης (18)-Λευκά 2

Εκπρόσωποι στην Ένωση Επιμελητηρίων: Σταύρος Σπαθής και Θεόφιλος Μιχαλάτος, με αναπληρωματικούς τους Ανδρέα Παντελειό και Πολυχρόνη Δενδρινό.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και χρόνια πολλά!

Σταύρος Σπαθής
Ανδρέας Παντελειός
Χρήστος Καμπανός