Καζάνι που βράζει η τοπική Νέα Δημοκρατία

Π. Καππάτος

Eνώ η τοπική Νέα Δημοκρατία βράζει με το «δίδυμο» βουλευτή-Θεόφιλου, με την ανακοίνωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας σίγουρα δρομολογούνται εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στην Κυβέρνηση σχετικά με την Κεφαλονιά και τον βουλευτή της. Εξελίξεις οι οποίες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από το Μαξίμου, δύσκολα κοινοποιούνται.

Εξελίξεις που ως επίκεντρο έχουν τις σχέσεις βουλευτή και ολιγάρχη.

Ενός ολιγάρχη δημάρχου που δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και ενός βουλευτή της ΝΔ των οποίων η πολιτική ταύτιση «τουλάχιστον επικοινωνιακά ξεπερνάει τα όρια της θεσμικής συνεργασίας και αγγίζει τα όρια της πρόκλησης προς τα μέλη της τοπικής Ν.Δ. Αργοστολίου, αποτελεί προσωπικό του θέμα και προσωπική του επιλογή με την οποία ασφαλώς είμαστε κάθετα αντίθετοι», σύμφωνα με την ανακοίνωση!!!

Καταπέλτης ο Παπαναστασάτος!

Η ανακοίνωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας Αργοστολίου υπογράφεται από τον πρόεδρο Γεράσιμο Παπαναστασάτο στέλεχος στην παράταξη του Νίκου Ανουσάκη.

Με λίγες λέξεις και μεστές ο πρόεδρος βάζει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας δύο βασικά πράγματα:

1ον) Ότι «ο κ Μιχαλάτος δεν έχει καμιά σχέση με την τοπική Αργοστολίου της Ν.Δ.»!!!

2ον) Ότι «η φερόμενη πολιτική ταύτιση του Βουλευτή της Ν.Δ. Παναγή Καππάτου με τον κ. Μιχαλάτο, αποτελεί προσωπικό του θέμα και προσωπική του επιλογή με την οποία ασφαλώς είμαστε κάθετα αντίθετοι»!!!

Σαφέστερο ξεκαθάρισμα για τις σχέσεις του Μιχαλάτου με τη ΝΔ και το ρόλο του βουλευτή δεν θα μπορούσε να γίνει…

«Άναψε φωτιές»

το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο του «Η»

  Επί της ουσίας τώρα της υπόθεσης.

  Το Σάββατο κυκλοφορεί ο «Η» με το πρωτοσέλιδο «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Το κείμενο που ακολουθεί στη στήλη του Κοσμο-Πολίτη περισσότερο αποκαλυπτικό δεν γινόταν! Και τα ντοκουμέντα που παρατίθετο δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν ούτε στο ελάχιστο!

Εκ των πραγμάτων αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκαθαριστούν οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας (και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης) με τον Μιχαλάτο και φυσικά ο ρόλος του Βουλευτή.

Πρώτα ήταν η δημοσίευση της ανακοίνωσης-στήριξης του Μιχαλάτου στις 13/5/2021 στον Καππάτο και εκ των πραγμάτων στο κόμμα που εκπροσωπεί και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η τοποθέτηση της στην επιβαλλόμενη πολιτική βάση και με την οποία δόθηκε ξεκάθαρα ο πολιτικός προσανατολισμός του δημάρχου!

Και μετά η άμεση αποδοχή της δήλωσης Μιχαλάτου στήριξης σε βουλευτή και Κυβέρνηση με το άνοιγμα (διάπλατα) των υπουργικών θυρών στον δηλωσία δήμαρχο!

Στους 7 μήνες που ακολούθησαν της δήλωσης ο Μιχαλάτος συνοδεύοντας τον βουλευτή πέρασε τις Υπουργικές πόρτες …9 φορές όταν στους 22 ½ μήνες που είχαν προηγηθεί τρεις (!) ήταν όλες κι όλες επισκέψεις στα Υπουργεία!!

Σε δύσκολη θέση Μιχαλάτος-Βουλευτής

με την ανακοίνωση της ΝΔ!

Τα αντανακλαστικά πάντως του προέδρου της τοπικής ΝΔ Παπαναστασάτου ήταν στην κυριολεξία άμεσα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και φέρνοντας ταυτόχρονα σε δύσκολη θέση τόσο τον Μιχαλάτο όσο και τον βουλευτή!

  Ήδη βέβαια ο βουλευτής έχει «λερωμένη τη φωλιά του» στα μάτια της Κυβέρνησης και του κόμματος με την κορονοαποζημίωση που ενθυλάκωσε τον περασμένο Απρίλη κι εξέθεσε την Κυβέρνηση στο πανελλήνιο! Ενώ είναι αξιοσημείωτο και με αφορμή αυτή την αναφορά, ότι η δήλωση Μιχαλάτου στήριξης στο βουλευτή έγινε ακριβώς εκείνες τις ημέρες που έσκασε το σκάνδαλο!

Τα σχόλια περιττά για την σύμπτωση (ή όχι) των γεγονότων!

Κλείνοντας με ΣΥΝ και ΠΛΗΝ και ένα Υστερόγραφο

  ΣΥΝ η άμεση αντίδραση του Παπαναστασάτου στις αποκαλύψεις του «Η» -έστω και αν δεν κατονομάζεται η πηγή των αποκαλύψεων- για την «φερόμενη πολιτική ταύτιση του Βουλευτή της Ν.Δ. Παναγή Καππάτου με τον κ. Μιχαλάτο.

  ΠΛΗΝ η σιωπή Μιχαλάτου και Καππάτου και μάλιστα …ενοχική! Και το Υ.Γ. Και τώρα που πήρε μπρος η ΝΔ για τις σχέσεις Μιχαλάτου με το κόμμα και την Κυβέρνηση, μήπως μπορεί να δοθεί απάντηση από την Κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα έργα της γεώτρησης των Ομαλών και αυτό των μπάζων τα οποία χρηματοδότησε η Κυβέρνηση και κατέληξαν από τον Μιχαλάτο με τις ευλογίες του Καππάτου …ΙΑΝΟπληκτα για να δημοπρατηθούν με fac trak διαδικασίες και (σχεδόν μηδενική) έκπτωση;

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ