Καλή και δημιουργική θητεία στα νέα Δημοτικά Συμβούλια από τα βάθη της καρδιάς μου

Κλεινοντας σιγά σιγά η χρονιά και αυτή η τετραετής θητεία μου στον δήμο της πατρίδας μου, θα ήθελα να ευχηθώ, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σάμης, στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα μας διαδεχτεί να έχει μία εξελικτική πορεία, σύμπνοια και δημοκρατικότητα λόγου, όπως επιχειρήθηκε κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο.

Θα είναι νευραλγικός ο ρόλος του, καθώς από τη θητεία τη δική του αλλά και των άλλων δύο ανεξάρτητων δήμων της Κεφαλονιάς μας θα κριθεί η συνέχιση της αυτονομίας τους ή η επανένωσή τους στον ηγεμονικό δήμο του Αργοστολίου. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία από τα βάθη της καρδιάς μου!

Ανέκαθεν πίστευα στις συνεργασίες, στις συμπράξεις και στο ότι μαζί πάντα οι Έλληνες τα καταφέρνουμε. Για αυτό τον λόγο και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο προχωρούσα σε αμερόληπτη αξιολόγηση του δημοτικού έργου. Ό,τι με έβρισκε αντίθετο, το φώναζα. Ό,τι με έβρισκε σύμφωνο, το επικροτούσα. Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή για χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων να υπερασπιστώ το σωστό, απ’ όπου κι αν αυτό προερχόταν, είτε από τις τάξεις της δημαρχιακής παράταξης, είτε από τη μείζονα αντιπολίτευση είτε όμως και από μικρές παρατάξεις. Πάντα το καλό της πατρίδας μας, του νησιού μας, του νεοσύστατου δήμου μας με έφερνε προ των ευθυνών μου.

Θα είμαι πάντα παρών. Καλή πορεία στο νησί μας, καλή πορεία στον δήμο μας και καλή χρονιά με υγεία σε όλες και όλους!

(Παντελής Αμούργης ΦΒ)