Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Αργοστόλι-Ληξούρι

Τετάρτη 13 Μαρτίου

★ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» ώρα: 5:00μ.μ.
Σας καλούμε στο Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι του Δήμου Αργοστολίου!!!
Φορέστε την στολή σας, οπλιστείτε με κέφι και ελάτε να διασκεδάσουμε ξέφρενα και να χαρούμε την τρελή αποκριά και φέτος παρέα με τους φίλους μας τους κλόουν. Θα παίξουν μαζί μας, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, θα μας κεράσουν λιχουδιές, θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε την μάσκα μας και την αποκριάτικη ζωγραφιά μας, θα μας κάνουν face painting, θα στήσουν διαγωνισμούς χορού και καλύτερης στολής, θα μας φτιάξουν και πολλά μπαλόνια, το Zumba girl μας και οι μικρές της φίλες, θα απογειώσουν το πάρτι μας η ξυλοπόδαρός μας θα μας κάνει κόλπα με τις υπέροχες φωτιές της και φυσικά οι φίλοι μας από την Disney θα είναι πάλι κοντά μας για να μας κάνουν πολλές αγκαλιές και να φωτογραφηθούμε μαζί τους. Είσοδος ελεύθερη

★ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, στη Φιλαρμονική σχολή Κεφαλληνίας ώρα 7.00μμ,
Η θεατρική ομάδα του «Ριφόρτσο» παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο
«Ο Κεφαλονίτικος σατιρικός γάμος».
Είναι ένα θεατρικό σατιρικό δρώμενο στηριζόμενο στην Κεφαλονίτικη λαογραφία και συνδυάζεται εξαιρετικά με τους ευρωπαϊκούς χορούς που χορεύονταν προσεισμικά στα σαλόνια των αστικών περιοχών του νησιού μας. Πρόκειται για τους χορούς Βάλς, Ταγκό και Πόλκα που θα χορέψει η χορευτική ομάδα του «Ριφόρτσο» με δασκάλα χορού την Όλγα Γαλιατσάτου.

Σενάριο και σκηνοθεσία Τζένη Παπαδημάτου
Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ» Καμιναράτων
Είσοδος ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο” Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, Δήμος Αργοστολίου


 

Τετάρτη 13 Μαρτίου

Διοργάνωση Καρναβαλικών Εργαστηρίων στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου

9:00-10:30 Διακόσμηση γύψινης αποκριάτικης μάσκας από την Α΄ γυμνασίου. Παράλληλα, στον χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία καρναβαλικής αφίσας με την βοήθεια του εικαστικού Μιχάλη Κατσιγιάννη από την Γ΄ γυμνασίου.

10:30-12:30 Κατασκευή συρμάτινης παραδοσιακής αποκριάτικης μάσκας «Μπαρμπούτα» στην Πετρίτσειο βιβλιοθήκη «Δαμωδός» από την Β΄ γυμνασίου.

Όλα τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν διαδικτυακά στην σελίδα του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού στο Facebook: «Ληξουριώτικο Καρναβάλι Για Πάντα».

11:00 Το Ληξουριώτικο καρναβάλι πρωτοπορεί και διοργανώνει για πρώτη φορά Κρυμμένο Θησαυρό για ανήσυχους Μεσήλικες. Τα θέματα θα είναι φαρμακερά και θα πρέπει να τα λύσετε σε μια μέρα. Δεν θα σας τρέξουμε πολύ… μόνο μέχρι τα γύρω στενοκάντουνα τση πλατέας.

16:00 Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Κ.Δ.Α.Π ΙΡΙΣ Κεχριώνας καλούμε μικρούς και μεγάλους για δημιουργήσουμε αποκριάτικες μάσκες .Εμείς  βάζουμε τα υλικά  και το χαμόγελο  και εσείς την παρουσία  και το κέφι σας  Η καλύτερη δημιουργία  θα βραβευτεί!!

20:00 Αστέρες στην Ανάκαρα! Γιατί το Ληξούρι κρύβει πολλά και κουρλά ταλέντα! Το καρναβαλικό γεγονός της χρονιάς, οι αστέρες ανεβαίνουν στη σκηνή… κι αφήστε την κριτική επιτροπή να λέει τα δικά της… Εμείς έτσι κι αλλιώς θα διασκεδάσουμε και θα γελάσουμε μέχρι δακρύων! Την εκδήλωση διοργανώνουν οι σύλλογοι ΑΣΤΈΡΑΣ και ΑΝΆΚΑΡΑ Ληξουρίου με την συνδρομή του Δήμου Ληξουρίου.

 

22:00 Στο Senso το carnival party «Σαν ταινία Παλιά» θα συναντήσει στα decks τον Θανάση Μπαζάρογλου.