Καταφύγιο αδέσποτων στο Αργοστόλι με χρηματοδότηση 416.829Ε από το ΥΠΕΣ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα χρηματοδοτείται με 416.829 ευρώ από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς από το Δήμο Αργοστολίου.

Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση, καθώς η άρση αδειοδότησης του καταφυγίου ARK, έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στα νησιά μας. Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου παρεμβαίνει άμεσα για να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες υποδομές.

Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται άσυλο και φροντίδα σε αυτά, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους.

Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα, στον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την θετική εξέλιξη. Ειδικές ευχαριστίες στους πολυάριθμους συμπολίτες μας που μέχρι την κατασκευή του καταφυγίου με ιδιωτική πρωτοβουλία, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο, υποκαθιστούν την πολιτεία στο έργο παροχής ευζωίας στα αδέσποτα ζώα.

Ο διακηρυγμένος στόχος της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο και κανένα ζώο κακοποιημένο στην πατρίδα μας. Η ίδρυση του Καταφυγίου στο Αργοστόλι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το στόχο.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης