Κεφαλονιά ξεκίνα…

Σε μια χώρα που καλώς ή κακώς η βαρειά της βιομηχανία είναι ο τουρισμός,το σύνολο του πληθυσμού της εξαρτάται αμεσα ή έμμεσα από αυτόν.

Από το γενικό κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Κεφαλονιά, ο τουρισμός της οποίας έχει κάποιες επιπλέον ιδιαιτερότητες.

Πρώτον όλα αυτά τα χρόνια ο τουρισμός στην κεφαλονια στηρίχτηκε σχεδόν μονομερώς στην Αγγλική αγορά η οποία λόγω πανδημιας αλλά και Brexit( η αγγλική κυβέρνηση δείχνει να επιθυμεί προς το παρόν συγκράτηση των Άγγλων και του συναλλάγματος εντός των τειχών της και η πανδημία ίσως αποτελεί το τέλειο άλλοθι) παραμένει αγωνιωδώς θολή και αβέβαιη.

Δεύτερο η κρουαζιέρα που αποτελούσε ένα επίσης αξιόλογο με προοπτικές κομμάτι για το νησί επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο τομέα του τουρισμού.
Στις δε προσπάθειες επανεκκινησης της η Κεφαλονια δεν φαίνεται να αποτελεί πρωτεύων ή ελκυστικά ανταποδοτικό προορισμό για διάφορους λόγους.

Κάτω από αυτές τις αβέβαιες συνθήκες τι μπορούμε να κάνουμε και πού αλλού να στραφούμε τέτοια ύστατη ώρα;

Η δικιά μου απάντηση ξεκάθαρα είναι στον Έλληνα τουρίστα. Σε αυτόν που και πέρυσι στη σεζόν των δυο μηνών έσωσε την παρτίδα.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε έστω και τώρα τελευταία στιγμή οι φορείς που εμπλέκονται ( αυτοδιοίκηση, τουριστικές επιτροπές, Επιμελητήριο , εμπορικός σύλλογος, ένωση ξενοδόχων και καταλυμματων , σωματείο εστίασης) ΟΛΟΙ μαζί να βρεθούν και να κάνουν μια διαφημιστική καμπάνια προβολής του νησιού μας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Με προμετωπίδα τις ξεχωριστές ομορφιες του νησιού αλλά και την πολύ καλή πράσινη COVID κατάσταση, θα λειτουργήσει ευεργετικά μια διαφημιστική εκστρατεία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και όπου αλλού κριθεί ανα την επικράτεια.

Νομίζω ήρθε ο καιρός να κινηθούμε έξυπνα, άμεσα και ενωμένοι.
Το να κοιτάμε μοιρολατρικά τον αέρα αν θα καθίσει αεροπλάνο ίσως αποδειχθεί μοιραίο για φέτος.

Ας σώσουμε αυτά που μπορούμε.
Μη τα περιμένουμε όλα από τη LEVANTE FERRIES.

Ο Έλληνας και ειδικά φέτος μετά τη καταπίεση που βίωσε, έστω για λίγο θα ταξιδέψει.

Ας του δείξουμε πως υπάρχει και η Κεφαλονια. Τώρα.

*Mαιευτήρας-Γυναικολόγος