Κόντρα στο Ληξούρι για τον Τουρισμό

Δ. Αραβαντινός

Κόντρα για τον Τουρισμό ξέσπασε στο Ληξούρι μεταξύ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού και του αντιδημάρχου Τουρισμού Διονύση Πρεντάνου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δ. Αραβαντινός αναφέρει τα ακόλουθα:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ…ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ!

Την ώρα που ο πλανήτης κυριολεκτικά φλέγεται, η Ευρώπη κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και η ευρύτερη γειτονιά μας βιώνει τον εφιάλτη ενός πολέμου ,ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ληξουρίου φαίνεται να μην έχει πάρει χαμπάρι που βρίσκεται.

Απτόητος, μας ενημερώνει για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι, αγνοώντας Τουριστική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο.

Τρία πουλάκια κάθονται… που θα έλεγε και ο ποιητής.

Έχουμε κερδίσει όλες τις τουριστικές αγορές(!), το Ντουμπάι μόνο μας απέμεινε…

Ειλικρινά, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε.

Γεγονός είναι ότι η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη ,ακολουθώντας την παροιμία «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», αντί να ασχοληθεί με τα τεράστια και άλυτα προβλήματα της Παλικής, ασχολείται με ταξιδάκια αναψυχής.

Δε μας εκπλήσσει η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, αφού είναι παγκοίνως γνωστές. Μας εκπλήσσει το περίσσιο θράσος και η χωρίς πάτο ανευθυνότητά της. Προκαλεί βάναυσα την κοινωνία της Παλικής, που, οκτώ χρόνια μετά τους σεισμούς, ακόμα παλεύει να θεραπεύσει τις πληγές της, ακόμα εκλιπαρεί να αποκαταστήσει το θέατρό της, που έχει καταντήσει κουφάρι.

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη μοιάζει περισσότερο με διασκεδαστικό «Allou Fun Park», παρά με σοβαρή Δημοτική Αρχή που βάζει προτεραιότητες και ιεραρχεί τα προβλήματα του τόπου. Ευτυχώς, πλησιάζει ο χρόνος που τα καρναβάλια θα τελειώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΛΗΞΟΥΡΙ-ΠΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ -ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Διονύση; Πρεντάνος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ.

Ένας από τους λόγους που κάνουν βαρετή την πολιτική είναι ο προβλέψιμος και υποκριτικός λόγος πολιτικών που ευτυχώς το εκλογικό σώμα σοφά τους εχει χαρίσει μια αποκλειστική και μακροχρόνια θέση στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η απαρχαιωμένη αντίληψη ότι πρέπει να λέμε όχι σε όλα για να αποδυναμωθεί η Δημοτική αρχή ώστε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσουμε την εξουσία όχι απλά είναι ξεπερασμένη άλλα και εύκολα αντιμετωπίσιμη. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουμε στα παιδιά να μην επιδιώκουν να μειώσουν τον διπλανό τους για να φανεί η αξία τους αλλά να προσπαθήσουν περισσότερο και να δημιουργήσουν.

Αν νιώθεις όμως πολιτικό κόμπλεξ, κρύβεσαι πίσω από την αστεία έκφραση «Δημιουργική Αντιπολίτευση» και νιώθεις όμορφα χαμογελώντας ανάμεσα στα ερείπια.

Αλήθεια θα πρέπει να μας προβληματίσει η παρωχημένη επιχειρηματολογία του κ. Αραβαντινού στο θέμα του Τουρισμού όταν αυτός είναι που:

•Όταν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας ήταν παρόντες στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, αυτός ψήφισε ΟΧΙ να μην πάμε. Αν δεν πηγαίναμε θα μας έλεγε ότι είμαστε απόντες.

Δ. Πρεντάνος

•Όταν στην απόφαση της τουριστικής επιτροπής για δημιουργία φυλλαδίου που θα πρόβαλε τον τόπο μας, αυτός ψήφισε ΟΧΙ.

•Όταν στην ψήφιση του προϋπολογισμού της τουριστικής επιτροπής (εντελώς τυπική διαδικασία) ψήφισε ΟΧΙ με κίνδυνο να μην υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των δαπανών.

•Όταν στην απόφαση της τουριστικής επιτροπής για δημιουργία πληροφοριακού χάρτη του Δήμου μας ψήφισε ΟΧΙ.

•Όταν στην ψήφιση αναπτυξιακού οργανισμού ψήφισε ΟΧΙ με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να μην μπορεί να μετέχει στην ίδρυση DMO και να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια (όπως οι δήμοι Αργοστολίου και Σάμης και ολόκληρης της Ελλάδας).

Είναι γνωστό ότι τα πολιτικά τοτέμ διακατέχονται από μια αλλεργία προς τους νέους ανθρώπους που μετέχουν στα κοινά. Νωπή είναι ακόμα η παράκρουση προς τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γρηγορόπουλο όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε για θέμα του Δήμου μας. Φυσικά νέοι άνθρωποι που είναι χρήσιμοι σε κάθε παραμονή εκλογών για να αποτινάξουν την πολιτική σκουριά από πάνω τους.

Αγαπητοί φίλοι, είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες προσπαθεί να προάγει την περιοχή μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Επεξεργαζόμαστε κάθε πρόταση και δεν θα διστάσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής είτε αυτό γίνει μέσω του Τουρισμού, είτε μέσω του Πολιτισμού, του εμπορίου, του αθλητισμού κτλ. Με αυτή την σκέψη και μόνο λειτουργούμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους σε κοινές δράσεις αλλά και δικές μας.

Είμαστε χαρούμενοι:

•που ο Δήμος Ληξουρίου προβάλλεται μέσω της συνεργασίας με την Marketing Greece στο DiscoverGreece.com. Μια συνεργασία με την εταιρεία που εχει την ευθύνη της καμπάνιας του ΕΟΤ στο μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα τουριστικό κανάλι.που συμμετείχαμε ενεργά (μετα από χρόνια) στην Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο.

που ο Δήμος μας εχει παρουσία σε όλα τα τουριστικά ψηφιακά κανάλια του νησιού (Facebook, Instagram, YouTube)

•που έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη δημιουργίας περιπατητικών διαδρομών στην Παλική αξίας 25.000 ευρώ.

•που το Ληξούρι προβλήθηκε από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας σε μια τρίωρη εκπομπή.

•που σιγά σιγά αποκτάμε τα δικά μας προωθητικά εργαλεία (έντυπα και ψηφιακά).

•που στο Ληξούρι θα έρθει για προετοιμασία η Εθνική ομάδα στίβου (και σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ) δηλώνουμε παρών στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Είμαστε χαρούμενοι μα όχι ικανοποιημένοι. Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε την νέα διαφημιστική καμπάνια σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους, δουλεύουμε πάνω στο project των ψηφιακών νομάδων, είμαστε κοντά στην πραγματοποίηση δυο σπουδαίων γεγονότων στον αθλητικό και τον πολιτισμικό τουρισμό μα το κυριότερο κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές που θέλουν να κρατήσουν το Ληξούρι στο σκοτάδι και την μιζέρια γιατί όπως είπε και ο Ουίνστων Τσώρτσιλ: «Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει».

ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ληξουρίου