Κώστας Ευαγγελάτος: 50 χρόνια δημιουργίας (1973-2023)

Κ. Ευαγγελάτος

Το Λεύκωμα Μαρτίου 2023 του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη, εικαστικού και κριτικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Κώστας Ευαγγελάτος – 50 χρόνια δημιουργίας (1973-2023) – Costas Evangelatos Art-Est», μας παρέδωσε ο καλλιτέχνης χθες στα γραφεία του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ».

Είναι μία πολυτελέστατη έκδοση, καλαίσθητη και αφορά ένα αναδρομικό αφιέρωμα της 50ετούς καλλιτεχνικής του δημιουργίας και παρουσίας, όχι μόνον στον Ελλαδικό χώρο, αλλά σχεδόν σε όλο τον Κόσμο, με Εκθέσεις και αναγνωρίσεις του δημιουργού.

Το Λεύκωμα παρουσιάζει, με εξαιρετική φωτογραφική αποτύπωση, έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, από την αρχή της καλλιτεχνικής του δημιουργίας (1970), που από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια «πειραματικά» εξέφραζε την έμφυτη τέχνη του στο χαρτί με χρώματα και εικόνες.

Ενα άρτιο Λεύκωμα, που ο αναγνώστης, ξεφυλλίζοντάς το, μπαίνει στην ψυχή του καλλιτέχνη και «ταξιδεύει» μαζί του, τόσο στην 50ετούς παρουσία του, αλλά και σε όλη την διάρκεια τη ζωής του μέχρι σήμερα.

Το Λεύκωμα τυπώθηκε με αφορμή την αναδρομική Εκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2023, που συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και το Επιμελητήριο, στο χώρο Εκδηλώσεων του ΕΒΕΚΙ.

Η έκδοση του Λευκώματος, που έγινε με χορηγία της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ως αναγνώριση της καλλιτεχνικής παρουσίας του Κώστα Ευαγγελάτου, προλογίζει ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, παρότι είναι πτυχιούχος Δικηγόρος, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άφησε τις αίθουσες των Δικαστηρίων, για να διαπρέψει στις αίθουσες των Εκθέσεων, ακολουθώντας τους δρόμους της Τέχνης, που τον οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια σε σημαντικές διακρίσεις, εντός και εκτός του Ελλαδικού Χώρου.

Ευχαριστούμε τον φίλο και συμπατριώτη μας Κώστα για το Λεύκωμα και του ευχόμαστε νέες επιτυχίες και διακρίσεις στο έργο του!

Δ.Δ.-