Κ. Λασκαράτος: «Πολιτισμός και εξωστρέφεια»

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια», του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου της ΕΡΤ και συγγραφέα, Κώστα Λασκαράτου, το οποίο συμπλήρωσε ένα χρόνο κυκλοφορίας.

Χαιρετισμό απευθύναν ο δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ανοίγοντας την εκδήλωση και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησών, κ. Παύλος Σκλαβούνος

Για το βιβλίο μιλήσαν οι: κ. Νικόλαος Φαραντούρης (Καθηγητής Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet ΠΑ.ΠΕΙ. – Σύμβουλος Αλέξη Τσίπρα),κ. Γιώργος Ξηραδάκης (Πρόεδρος Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας), κα Μαρία Καρακλιούμη (Πολιτική Αναλύτρια Rass) και ο κ. Ανδρέας Σιδέρης (Εκδότης, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού). Την παρουσίαση συντόνισε η Υπεύθυνη Διασύνδεσης Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Επιστημόνων, κα Σοφία Ελένη Αθανασάτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης οι:

  • κ. Θεόδωρος Δρίτσας, βουλευτής Α’ Πειραιά
  • κ. Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης,
  • κα Νίνα Κασιμάτη βουλευτής Β’ Πειραιά
  • κ. Γιάννης Βουτσινάς Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά,
  • κ. Χαράλαμπος Δρακάτος Πρόεδρος Πολιτιστικής Ένωσης Περάματος

Μια μικρή αναφορά στο βιβλίο.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια: Ο Ρόλος των Μουσείων και Άλλων Πολιτισμικών Φορέων στην Πολιτιστική Διπλωματία και τη Διεθνή Αλληλοκατανόηση», μέσα από μία σύγχρονη ματιά φανερώνει την ιδιαίτερη σχέση πολιτισμού και εξωτερικής πολιτικής και αποτελεί ήδη βασικό εγχειρίδιο σε δυο πανεπιστήμια της χώρας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης. Προλογίζει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, K. E. Fleming. Επιμύθιο: Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής Πρίνστο