Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: H πιο εντυπωσιακή θέα σε όλη την Υφήλιο, λέει το travelversed.com

Μελισσάνη

Το καναδικό ταξιδιωτικό site travelversed.com δημοσίευσε τη δική του λίστα με τα 19 μέρη που διαθέτουν την πιο ωραία θέα στον κόσμο ή σε ακριβή μετάφραση, τη θέα που κόβει την ανάσα.

Μέσα σε αυτά και ένα ελληνικό νησί, ή ορθότερα η κρυφή λίμνη μέσα με τα καταγάλανα νερά μέσα στη σπηλιά. Πρόκειται για το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη στην Κεφαλλονιά, το οποίο κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.
«Κάποιες φορές νιώθεις ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί πραγματικά να σου κόψει την ανάσα. Δείτε αυτό τον κατάλογο με τα 19 μέρη που διαθέτουν την πιο εντυπωσιακή θέα στη Γη και θα αποδειχθεί πως είχατε άδικο» γράφει το travelversed.
Tο site γράφει για το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλλονιά:

«Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται στο νησί της Κεφαλλονιάς στην Ελλάδα. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, αυτή η σπηλιά ήταν το μέρος όπου έκανα μπάνιο οι νύμφες και πραγματικά είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί. Μπαίνοντας από το στόμα της σπηλιάς, μια μικρή βάρκα σε οδηγεί στο άνοιγμα, το οποίο παρέχει μια καταπληκτική θέα τόσο στον ουρανό και όσο και στο δάσος γύρω από το σπήλαιο, καθώς και τα καταγάλανα νερά κάτω από τη βάρκα. Αρχαιολογικές ανασκαφές στην 3,5 χιλιομέτρων σπηλιά έχουν φέρει στο φως ένα αρχαίο ιερό αφιερωμένο στον θεό Πάνα, το οποίο ολοκληρώνεται με πήλινα ειδώλια και πλακίδια που απεικονίζουν γυναίκες και κορίτσια να χορεύουν στο σπήλαιο» γράφουν οι Καναδοί.

Παρατίθεται η λίστα:

Γκραντ Κάνυον (ΗΠΑ), Bagan  (Μιανμάρ), Σπήλαιο Phraya Nakhon (Ταϊλάνδη), Λέικ Λουίζ, (Καναδάς), Όρος Roraima (Βενεζουέλα), η παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη (Σιβηρία-Ρωσία), Moss Pink (Shibazakura) Blos-soms (Hitsujiyama Park Ιαπωνία), καταρράκτης Skοgafoss, (Νότια Ισλανδία), Angkor Wat (Καμπότζη), Trolltunga (Νορβηγία), Pulpit Rock (Νορβηγία), Kaieteur Falls (Γουιάνα), Victoria Falls (Ζιμπάμπουε), Ellidaey Island (Ισλανδία), Durdle Door (Jurassic Coast Αγγλία), Μάτσου Πίτσου (Περού), Phuktal Μονή (Ladakh Ινδία), Gate Mountain (Zhangjiajie Κίνα).