Μάκης Μεταξάς: «Σας βαρέθηκε η ψυχή μου»

Πρίν λίγες μέρες έλαβα την πρόσκληση να παρευρεθώ στην εκδήλωση στα Κουρκουμελάτα που συνδιοργανώνουν το Ιδρυμα Μάρης και Γεωργίου Βεργωτή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η Μητρόπολη Κεφαλληνίας και ο Δήμος Αργοστολίου με θέμα «Η Αρχαιολογία της Λειβαθούς Παρελθόν Παρόν και Μέλλον».

Στα τόσα πολλά χρόνια που ζω στη Κεφαλονιά έχω παραστεί και έχω καλύψει ούτε ξέρω πόσες εκδηλώσεις παρόμοιας θεματολογίας, αλλά αγαπητοί μου φίλοι, μετά από τα όσα έχω δει και έχω βιώσει με τα έργα και τις ημέρες της αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πήρα συνειδητά την απόφαση να μην παραστώ στις εκδηλώσεις τους μέχρι να δω κάτι να αλλάζει.

Θα με συγχωρήσετε, αλλά δεν έχω πλέον άλλες αντοχές να ακούω ξανά και ξανά να αλληλοσυγχαίρονται όλοι αυτοί που έχουν φέρει την πολιτιστική ζωή του τόπου μας σε αυτά τα μαύρα χάλια.

Oταν το Μουσείο είναι ακόμη ένα ερείπιο, ο τάφος Τζαννάτα στα αζήτητα της ιστορίας, το κάστρο της Άσσου στα μαύρα του τα χάλια, η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη τα ίδια, οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά κλειστοί, ασυντήρητοι και χορταριασμενοι να πούμε τι;

Ε, όχι άλλο κάρβουνο.

Σας βαρέθηκε η ψυχή μου.

(Μάκης Μεταξάς FB)