Μήνυμα του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δ. Μαρκάτος

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρη Μαρκάτου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ένα ακόμη πολύτιμο ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία ξεκινά σήμερα. Μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, είμαστε έτοιμοι να οδηγηθούμε σε νέα μονοπάτια, σε νέες εμπειρίες, να δώσουμε και να πάρουμε εφόδια. Με τη συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας είμαστε σίγουροι ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει δημιουργικά και αποτελεσματικά.

Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς, έχουμε υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η νέα γενιά να ζήσει σε ένα πιο δίκαιο, πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο κόσμο.

Να μην της στερήσουμε την ελπίδα για αυτό. Εμείς, βρισκόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη γενιά, τη γενιά του αύριο. Και το χρέος αυτό θα πρέπει στον κεντρικό του πυρήνα να εμπεριέχει την προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών εκπαίδευσης που θα προάγουν την υιοθέτηση των αξιών του δικαίου, της ισονομίας, της ελευθερίας, της συνεργασίας, της ανάπτυξης κριτικής και διαλεκτικής σκέψης, της αλληλεγγύης,  της αποδοχής της διαφορετικότητας, της έρευνας. Μιας εκπαίδευσης που όταν διαπνέεται από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι εκπαίδευση ελεύθερων ατόμων, απλώνει τη λάμψη της στο χώρο και στο χρόνο, φτάνει την πνευματική ζωή στην κορύφωσή της και γεννά επιστήμη και πολιτισμό.         

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.

Ο Διευθυντής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μαρκάτος Δημήτριος