
Ο Οδυσσέας ήταν μεγάλος και ισχυρός βασιλιάς στην εποχή του. Η ΙΘΑΚΗ ήταν στα 5 μεγαλύτερα βασίλεια της Ελλάδος τότε και ο ρόλος του Οδυσσέα στο συμβούλιο των Ελλήνων πρωταρχικός λόγω της ιδιοφυίας του και της προστάτιδος του της θεάς Αθηνάς.
Ένα τόσο μεγάλο βασίλειο που απλωνόταν από τη Ζάκυνθο μέχρι και Αιτωλοακαρνανία με όλα τα ενδιάμεσα νησιά, ακόμη και αν είχε την έδρα του στην σημερινή Ιθάκη, η καρδιά του βρισκόταν στην Κεφαλλονιά. Δεν είναι τυχαίο που ο Ομηρος έλεγε «Ηγεν Κεφαλλήνας μεγαθύμους» δεν είπε Ιθακησίους.
Εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς αυτό αρκεί να δει αντίστοιχες σύγχρονες περιπτώσεις. Η Ουάσιγκτον είναι η πρωτεύουσα των Η.Π.Α. αλλά η καρδιά και ο εγκέφαλος είναι η Νέα Υόρκη, το ίδιο με την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη,ή την Μπραζίλια με το Ρίο.
Να αρνούμαστε πεισματικά να δεχθούμε το αυτονόητο μήπως και χαθούνε ψήφοι, είναι υπονόμευση όλων των νησιών και του μέλλοντος τους μια και άρρηκτα συνδέονται μεταξύ τους από εκείνην την εποχή. Κοντόφθαλμη πολιτική δεν χωράει σε ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ζήτημα, που όταν ανακοινωθεί θα βουίξει ο κόσμος και τα ωφέλη θα είναι τέτοια που θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Αποφασίστε να πείτε ξεκάθαρα τα πράγματα και όχι με μισόλογα. Έχετε αδιάσειστα στοιχεία για την Ομηρική Ιθάκη και στις ανασκαφές των Τζανάτων και του Πόρου θα προστεθούν και άλλες πολλές που θα ακολουθήσουν σόλα τα νησιά.
Ο Όμηρος έχει επαληθευθεί σε όλες τις τοποθεσίες που εχει αναφέρει μέχρι τώρα. Το θέμα επείγει είδατε με το Σκοπιανό, πως οι Σλαύοι «εφτειαξαν» την ιστορία τους και μας ζητάνε και τα ρέστα.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ένα άγαλμα του Οδυσσέα σε ολόκληρο το νησί. (Εχω γίνει γραφικός σε κάθε ευκαιρία που μου δίδεται ο λόγος να το φωνάζω)
Από την άλλη για σκεφθείτε τι τεράστιο όφελος για όλα τα νησιά θα προέκυπτε αν ανακοινωνατε τα αυτονόητα και τα προβάλλατε ανάλογα. Τι ενδιαφέρον θα προκαλούσατε για όλα τα νησιά σε μια εξαιρετική κατηγορία επισκεπτών (πολιτισμού) που θα ήθελε να τα επισκεφθεί. Λιγότερους και καλύτερους θέλουμε και όχι φθηνιάριδες που περισσεύουν λόγω συνθηκών από Ισπανούς, Ιταλούς και Γάλλους.