ΜΙΣOΣ προς τον …“καπιταλίστα” μαγαζάτορα!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

OΜOΛOΓOΥΜΕΝΩΣ, η πασιφανέστατη εχθρότητα προς το τόσο ηλίθια και τόσο γενικευμένα αποκαλούμενο “κεφάλαιο”, δηλαδή ακόμα και προς τους ιδιοκτήτες των μικρο-μάγαζων / μικρο-επιχειρήσεων, τους νυχθημερόν μοχθούντες, συχνάκις για “ψίχουλα” αν δεν χάσουν το σπίτι τους ή και τα…υποδήματά τους, είναι μια παλιά, κατ’ εξοχήν Ελληνική “πονεμένη ιστορία”!

ΤO δε δραματικότατον της υπόθεσης είναι ότι, με τον ιδρώτα τους, με τα εφιαλτικά ξενύχτια τους και με τα ιδρωτόβρεχτα χρήματά τους, αυτοί οι πολύπλευρα “καταδιωκόμενοι” του επιχειρείν, για δεκαετίες πολλές, ΣΥΝΤΗΡOΥΝ χρηματο-οικονομικά, πληρώνουν δηλαδή τους μισθούς των ΑΝΙΔΡΩΤΩΝ που τους εχθρεύονται, που -ουσία-θέλουν τα μαγαζιά τους κλειστά και που …περιφρονητικά, εκδικητικά, δυσεξήγητα και ανενημέρωτα, τους αποκαλούν …”κερδοσκόπους”!

Θεωρούντες, ως άνοες ή τουλάχιστον ως επικίνδυνα αγράμματοι, ότι το έντιμον κέρδος, ο σκοπός του εντίμου κέρδους είναι …αισχρόν τι, ιδιαζόντως …“ανεπίτρεπτον” για τον πολύπλευρα βαλλόμενον …”καπιταλίστα”- μαγαζάτορα!

ΕΝΩ αυτοί, ως κατέχοντες τον όποιον κομματικόν ή άλλον παρεμφερή και εκ του κόμματος …”απορρέοντα” Πολιτικόν Θώκον τους, ΠΡΕΠΕΙ, από εκεί …”ψηλά” να απολαμβάνουν τις άνευ πόνου, ΡΙΣΚOΥ και προσπάθειας, χωρίς ξενύχτια και αγωνία για το “αύριο” πολύ υψηλότερες αποδοχές τους! Υψηλότερες από αυτές των “εκεί …κάτω” σκληρότατα εργαζομένων, ΤΩΝ ΜOΝΑΔΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ, των εντίμως αγωνιζομένων, αδικημένων, περιφρονημένων!!

Κατά τα άλλα, αναμένονται …“Επενδυτικά Κεφάλαια” και …”Ανάπτυξη”!!!