Μόνον ένας Θεός και ένας …Θεόφιλος γνωρίζουν τι συμβαίνει!

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Πολλά ήταν τα ευτράπελα και ασυνήθιστα γεγονότα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή.

Όμως δύο γεγονότα κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Πρώτα η στάση του δημάρχου Θεόφιλου, ο οποίος πριν από τις ψηφοφορίες για τις δύο Επιτροπές σηκωνόταν και έκανε μίνι συσκέψεις στα όρθια με τους συμβούλους του, δίνοντας την εντύπωση πως εκείνη την τελευταία στιγμή κανόνιζαν τα της ψηφοφορίας (υποψήφιους, σταυρούς κ.λπ.).

Αυτό σε συνδυασμό με τα σκυθρωπά πρόσωπα των περισσοτέρων, σίγουρα κάτι σημαίνουν όλα αυτά τα περίεργα για το κλίμα που υπάρχει στην παράταξη Μιχαλάτου και τις πάμπολλες φήμες που κυκλοφορούν για τις θέσεις σε όλο το Δήμο, από τα Ζόλα μέχρι τον Πόρο και ιδιαίτερα στο Αργοστόλι.

Το μόνο βέβαιο ότι μόνο ένας Θεός κι ένας …Θεόφιλος γνωρίζουν, τι ακριβώς συμβαίνει.

Ύστερα ήταν η τοποθέτηση του Φόρτε, ότι κανονικά θα έπρεπε ο δήμαρχος, αφού προβλέπεται από το νόμο, να διορίζει σε κάθε Επιτροπή από δύο αντιδημάρχους, να ανακοινώσει τους πέντε αντιδημάρχους του, για να απαντήσει αόριστα και γενικά ο δήμαρχος έτσι που έδωσε την εντύπωση πως …ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιους θα κάνει.

Αν και με την στάση του ο Θεόφιλος έδειξε να αιφνιδιάζεται ψελλίζοντας κάτι που δεν ακούστηκε, έχει την δικαιολογία ότι εκκρεμούν οι ενστάσεις των τριών πρώτων υποψηφίων της παράταξής του στην Δημοτική Ενότητα του Ελειού, των Θωμά, Κουρκουμέλη και Γαβριελάτου, που, έχοντας διαφορά μιάς μόνο ψήφου, έχουν καταφύγει στο Εκλογοδικείο της Πάτρας. Οπότε και αναμένει, λέγεται, ο Θεόφιλος την απόφαση για να ορίσει και τον αντιδήμαρχο της περιοχής. Όμως αυτή η αιτιολογία δεν στέκει και πολύ (ή μάλλον …καθόλου), αφού ο δήμαρχος έχει να ορίσει και άλλους …τέσσερεις αντιδημάρχους, οπότε και ο Δήμος βρίσκεται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα, στον αυτόματο σε όλους τους τομείς.

Τα ερωτηματικά βέβαια πληθαίνουν, όταν έχουν περάσει …τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές και ο Θεόφιλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιά θα είναι η ηγετική ομάδα, με την οποία θα διοικήσει τον Δήμο !

Συνεπώς και γι’ αυτό το γεγονός και τι ακριβώς συμβαίνει και δεν ορίζονται αντιδήμαρχοι μόνο ένας Θεός κι ένας …Θεόφιλος γνωρίζουν!