Νέα καταγγελία του Γ. Καλούδη

Γιώργος Καλούδης

Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης (φωτό) έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο και στον Πρόεδρο του Περιφερειαού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστο Μωραϊτη, σχετικά με την επικείμενη ψήφιση για την κατάργηση των Κτηματολογικών Γραφείων και των Υποθηκοφυλακείων της Επτανήσου:

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:

1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

2) Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη

Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

31-10-2017

Θέμα: Η καθυστέρησή σας στην υλοποίηση της Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για διάβημα στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Δημοκρατικών Κομμάτων για την επικείμενη ψήφιση κατάργηση των Κτηματολογικών Γραφείων και Υποθηκοφυλακείων της Επτανήσου

Κύριε Περιφερειάρχη, Κύριε Πρόεδρε,

Ήδη πέρασαν 10 ημέρες από τις 21-10-2017, όταν το ΠΣΙΝ στη συνεδρίασή του στη Ζάκυνθο, μετά από πρότασή μας, ομόφωνα αποφάσισε:

«1) Ζητάμε από τη κυβέρνηση να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο η διάταξη που προβλέπει τη κατάργηση των Κτηματολογικώ ν Γραφείων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου και ζητάμε να παραμείνουν ως έχουν.

2) Να παραμείνουν ως έχουν και τα Περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία των Νησιών της Επτανήσου και να μην καταργηθεί κανένα.

3) Η απόφαση αυτή να επιδοθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο και τους Επικεφαλής των Παρατάξεων του ΠΣΙΝ μέσα στη Βουλή στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των Κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής)».

Δυστυχώς δεν κάνατε τίποτα μέχρι σήμερα για να πραγματοποιηθεί το διάβημα στην Αθήνα και να τεθούν κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ιστορικών ευθυνών τους.

Το θέμα είναι εξαιρετικά κατεπείγον και δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση.

Στο θέμα αυτό προστίθεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός δια υπουργού Υγείας να γίνει το ίδιο πράγμα και για τα Νοσοκομεία και τη Περιφερειακή Διεύθυνσή τους: Κέρκυρα και Λευκάδα στα Γιάννενα και Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος στη Πάτρα: Ταφόπλακα στην αρχαιότερη περιφέρεια της χώρας, χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, χειροτέρευση της οικονομικής μας κατάστασής μας, χειροτέρευση του κύρους και της γενικής μας κατάστασης ως Νησιωτών. Μία νέα επαχθέστερη αποικιοκρατία!

Σας καλώ, τις προσεχείς ημέρες αυτής της εβδομάδας,να μεταβούμε στη Βουλή στην Αθήνα, και δη τη Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017, όπου συνεδριάζει και η Ολομέλεια της Βουλής, για να επιδοθεί με το ψηφισθέν πολιτικό διάβημα η Απόφαση-Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των Δημοκρατικών Κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής).

Εάν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε για την αντιπροσωπεία του ΠΣΙΝ την είσοδο στη Βουλή, όπως σας είπαμε και στη συνεδρίαση της Ζακύνθου, έχουμε εμείς γνωριμίες και φιλίες με βουλευτές και σας την εξασφαλίζουμε εμείς!

Μην κωλυσιεργείτε άλλο, διότι η ιστορία είναι αμείλικτος κριτής !

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης του Π.Σ. Ιονίων Νήσων