Ο βουλευτής στο Μαξίμου για ζητήματα των Νησιών μας

Ο Παναγής Καππάτος εξέδωσε τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

Είχα τη χαρά να βρεθώ το μεσημέρι της Τρίτης 18/10 για μία ακόμη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσω τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Με τον κ. Υπουργό συζητήσαμε τη πορεία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ανταποκρίνεται σε σειρά πολλαπλών προκλήσεων. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη με πρωτοβουλίες που αμβλύνουν τις επιπτώσεις μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται η Ελλάδα αλλά καλείται να διαχειριστεί.

Με τον κ. Μπρατάκο αναπτύξαμε, ακόμη,  ζητήματα που απασχολούν τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι άλλωστε γνωστό το γεγονός πως ο τόπος μας είδε στη πράξη το  ενδιαφέρον, προσωπικά, του Πρωθυπουργού και συνολικά της Κυβέρνησης.

Με τον κ. Μπρατάκο, παραμένουμε σε σταθερή επικοινωνία και τον ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.

  • Με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας για ζητήματα του νησιού

Με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και το Υπουργείο Υγείας.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συζητήσαμε ζητήματα της Ιθάκης που άπτονται του χαρτοφυλακίου. Ακόμη από τον κ. Υπουργό ενημερώθηκα για την ένταξη των Λιμανιών Φρικών και Πεσσάδας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη πορεία των οποίων παρακολουθώ συστηματικά.

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, συναντηθήκαμε παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και του Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Ιθάκης κ. Γιώργου Παξινού. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικείμενης παράδοσης στο Κ. Υ. Ιθάκης της ιδιωτικής δωρεάς ενός ασθενοφόρου κατόπιν ενεργειών του Δήμου.

Με την κ. Υπουργό συζητήσαμε ζητήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας για τη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τον κ. Στανίτσα συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιθάκης κ. Κωνσταντίνος Καραβίας και κ. Ευφελβίνα Γεωργανά.

Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει προς όφελος του τόπου μας.

Παραμένω σταθερά παρών προς επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης