Ο Γεράσιμος

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

ΜΑΣ γνώρισε η Eφη η Σπηλιώτη πριν από 25 χρόνια και μια βαθειά εκτίμηση κυριαρχούσε στη σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια.

ΗΤΑΝ ξεχωριστός άνθρωπος ο Γεράσιμος. Eδειχνε σοβαρός και δύσκολος, αλλά για όσους τον ήξεραν από κοντά ήταν από τους πλέον ανοικτούς και ευπροσήγορους με μόνιμο το έξυπνο περιπαιχτικό χιούμορ του κοσμογυρισμένου Κεφαλονίτη.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μορφωμένος που όμως ποτέ του δεν το έκανε επίδειξη, προσαρμοζόταν αμέσως στο επίπεδο της συζήτησης κάνοντας τους άλλους να νοιώθουν καλά.

ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ δημοκράτης, συγκρούσθηκε με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, κάτι που κατ’ επανάλλειψη  τουστοίχισε πολιτικά. Δεν δίστασε να τα βάλλει ακόμη και με το γνωστό συγκρότημα Λαμπράκη σαν υπουργός παιδείας αλλά και την ηγεσία της OΛΜΕ εξ ου και το… Κάτσε καλά Γεράσιμε. Δυστυχώς την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση που δεν πρόλαβε να ολοκληρώση τότε την πληρώνει η παιδεία ακόμη και σήμερα..

ΣΤΗ γνωστή άτυχη στιγμή της διεκδίκησης της αρχηγίας του ΠΑΣOΚ έχασε η Ελλάδα όπως πολλοί προέβλεψαν, μια και εντελώς διαφορετική πολιτική είχε σκοπό να εφαρμόσει ,ούτε θα στήριζε τα κόλπα των χρηματιστών που  έκαναν να πετάξουν 33 τρισ. δραχμές  από το χρηματιστήριο τότε και ήταν το πρώτο σοβαρό πλήγμα για την Ελληνική οικονομία. Oύτε φυσικά θα επέτρεπε τη ρεμούλα των Oλυμπιακών Αγώνων που ακολούθησε.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια είχε αφοσιωθεί στην οργάνωση του τεράστιου αρχείου του και είμαι σίγουρος πως πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους Eλληνες  όταν αποφασίσει η αγαπημένη του σύζυγος Λούκα να τα δώσει στη δημοσιότητα.

ΑΣ είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.