Ο Δήμος Κεφαλονιάς τίμησε τον Μπάμπη Μακρή

Χθες στο μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Μπάμπη Μακρή από το δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Στην απονομή παραβρέθηκε η σύζυγος του Χαράλαμπου Σούλα Μακρή, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκκάτος και Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, οι δ.σ. Διονύσης Αραβαντινός, Μάκης Δημητράτος και Ηλίας Παρίσης.

Ο Χαράλαμπος Μακρής, το 1995 ίδρυσε το Μουσείο Ραδιοφώνου, Ασυρμάτου και Τηλεπικοινωνιακού Υλικού, από προσωπική του συλλογή, η οποία συμπληρώνεται πάνω από 20 χρόνια. Ολα τα εκθέματα έχουν συντηρηθεί και επισκευασθεί από τον ίδιο.

Το Μουσείο περιλαμβάνει δύο ενότητες, τα παλαιά ραδιόφωνα και τηλέφωνα και ασύρματους και τηλεπικοινωνιακούς δέκτες.

Εκτίθενται γραμμόφωνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, 90 περίπου συλλεκτικά ραδιόφωνα και περισσότερα από 270 επιτραπέζια ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα, Πικ-απ, 30 πολιτικοί και στρατιωτικοί ασύρματοι, 12 δέκτες, C.B., παλαιές λυχνίες εκπομπής-λήψης, τηλεφωνικές συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα παλαιάς εποχής, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Όλα τα εκθέματα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και μπορεί ο επισκέπτης να τα λειτουργήσει.

Επίσης στο Μουσείο Ραδιοφώνου λειτουργεί ράδιο-ερασιτεχνικός σταθμός ασυρμάτου με το χαρακτηριστικό κλήσεως sv8xw και C.B. KF 244.

Το Μουσείο βρίσκεται στη οδό Μαρίνου Κοργιαλένια 14, στο Αργοστόλι, και στο τηλέφωνο 26710-25628 μπορεί κάποιος να κανονίσει ένα ραντεβού. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Ο Χαράλαμπος Μακρής είχε αναλάβει την επανακατασκευή του ασυρμάτου στο Θωρηκτό «Αβέρωφ», την οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς βάσει μόνο μίας φωτογραφίας του αυθεντικού ασυρμάτου.