Πάει καλά η γραμμή Πεσσάδα-Ζάκυνθος

Θετικό είναι μέχρι στιγμής το πρόσημο στην κίνηση που παρουσίασε μέχρι σήμερα και η πορθμειακή γραμμή από τον Αγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλλονιάς, η οποία λειτουργεί επί 32 χρόνια.

Το πλοίο «Βάσος Κ», που εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια, μεταφέρει αρκετό κόσμο με την κίνηση στη γραμμή να μην επιτρέπει κάτι παραπάνω από συγκρατημένη αισιοδοξία. Οσον, δε, αφορά του ξένους, τόσο ο αριθμός τους, όσο και εκείνος των λεωφορείων που τους μετέφεραν ήταν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα δρομολόγια θα ισχύσουν επι πέντε ολόκληρους μήνες, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την πληροφόρηση στην εφημερίδα μας από τον τουριστικό και ναυτικό πράκτορα Κώστα Χιώνη.

Αναφερόμενος στα δρομολόγια επεσήμανε ότι εκείνα για τα οποία η κοινοπραξία έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι δύο κάθε ημέρα, ήτοι στις 8 π.μ. και 6 μ.μ. από Πεσσάδα και 9.45’ π.μ. και 7.45’ μ.μ. από Αγιο Νικόλαο. Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Η κίνηση που παρουσιάζει η πορθμειακή γραμμή, κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ξένους επισκέπτες που εντάσσουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και το γειτονικό νησί. Οσον αφορά τις εκτιμήσεις για φέτος ο κ. Χιώνης επεσήμανε πως «η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις είναι αισιόδοξη ενώ διαπιστώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Και μάλιστα εάν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν ανατροπές ή άλλα ζητήματα που προκαλέσουν αστάθεια τοτε θα εξελιχθούν ακόμη καλύτερα. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία τόσο για τους Ελληνες, όσο και για τους ξένους να επισκεφτούν το γειτονικό και αντίστροφα αποκομίζοντας επιπλέον εμπειρίες από τις διακοπές τους».

(imerazante.gr)