Πανέτοιμο το νησί. Ανετες και ασφαλείς διακοπές στην Ιθάκη

Δ. Στανίτσας

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Βήμα Μπροστά» έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

H σεζόν ξεκίνησε δειλά-δειλά στο νησί της Ιθάκης, λίγο νωρίτερα από πέρυσι και οπωσδήποτε με καλύτερους οιωνούς και προϋποθέσεις.

Ο Δήμος Ιθάκης έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του από νωρίς, καθώς εκτός των προβλημάτων της πανδημίας το νησί έπρεπε να επουλώσει τις πληγές του από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε, αλλά και να δημιουργήσει ασφαλείς προϋποθέσεις καθημερινότητας για την συνέχεια.

«Ποντάρουμε στα μηνύματα από το εξωτερικό και το πολύ καλό κλείσιμο της περυσινής σεζόν», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας (Stanitsas Dionisis). «Ο Αύγουστος 2020 ήταν ένας από τους καλύτερους των τελευταίων ετών για το νησί μας, έχουμε λόγους να ευελπιστούμε για μια αξιόλογη τουριστική σεζόν 2021, μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης από την περυσινή».

Πέραν του Εμβολιαστικού Προγράμματος που υλοποιήθηκε με επιτυχία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, την συνεχή επαφή και άμεση συνεργασία του Δήμου με τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς και όλη την απαραίτητη προετοιμασία για την κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της πανδημίας από το Κέντρο Υγείας και τους Επαγγελματίες Υγείας της Ιθάκης, μια σειρά έργων και δράσεων συνεισφέρουν στοχευμένα επίσης στην προετοιμασία της τουριστικής σεζόν.

  • Ολοκλήρωση των δημοτικών έργων αποκατάστασης των ζημιών του Ιανού σε όλο το νησί, με παράλληλες δράσεις ανάπλασης όπου ήταν δυνατόν ή/και είχε προβλεφθεί ως έργο.
  • Συνεχόμενο έργο σταδιακής αναβάθμισης-επέκτασης των δεξαμενών και των αγωγών ύδρευσης σε όλο το νησί, με εξασφάλιση νέου έργο αντικατάστασης αγωγών δικτύου για τον Οκτώβριο του 2021 στο Βαθύ (χρηματοδότηση: Yπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).
  • Επέκταση του δημοτικού στόλου οχημάτων με ένα νέο αυτοκίνητο για την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιθάκης (χρηματοδότηση: Υπουργείο Εσωτερικών).
  • Διευρυμένο Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας και συνεχείς τακτικές συνεδριάσεις με θέμα τον Covid-19, τις τελευταίες εξελίξεις και ό,τι αφορά στην διαχείριση της δημόσιας υγείας στο Νησί μας (εμφάνιση κρουσμάτων, ενημέρωση επαγγελματιών, έλεγχοι κλπ).
  • Έναρξη των διαδικασιών της νεοσύστατης Δημοτικής Υπηρεσίας Ανακύκλωσης, σε πρώτο στάδιο για χαρτί και πλαστικό.
  • Αγορά δεύτερου υπερσύγχρονου νέου απορριμματοφόρου μέσα σε ένα χρόνο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.Ο Δήμος μας διαθέτει πλέον έξι (6) απορριμματοφόρα και με τις προσπάθειες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γεράσιμου Λ. Βερώνη, του Προσωπικού και την βοήθεια όλων μας η Ιθάκη είναι ένα από τα πιο καθαρά νησιά της Ελλάδας.

Καλή σεζόν σε όλους, επαγγελματίες και ιδιώτες! Με προσοχή και ενσυνείδηση όλα θα πάνε καλά. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…