Παναγής Καππάτος: «Συγχαρητήρια στους νέους Δημάρχους»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στους επανεκλεγείς Δημάρχους Θεόφιλο Μιχαλάτο του Δήμου Αργοστολίου, Γεώργιο Κατσιβέλη του Δήμου Ληξουρίου, Διονύση Στανίτσα του Δήμου Ιθάκης και καλή αρχή στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σάμης Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας απαιτεί σχεδιασμό, πνεύμα καλής συνεννόησης και συνεργασίας στο μέτρο του δυνατού με απόλυτο σεβασμό στον ρόλο του καθενός.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα παραμείνω δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη των νησιών μας και την υλοποίηση έργων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νομού μας. 

Άλλωστε είμαι βέβαιος ότι μοιραζόμαστε το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν. 

Τέλος, εύχομαι καλή θητεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων που εξελέγησαν και συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους για τον εκλογικό αγώνα που έδωσαν.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

  • ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Νίκος Ανουσάκης: Eυχαριστούμε όσους μας ψήφισαν – Η φωνή τους θα ακουσθεί δυνατά στο δημοτικό συμβούλιο- Ευχόμαστε δημιουργική θητεία στην δημοτική αρχή προς όφελος του συνόλου.

Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν και να είναι σίγουροι πως η φωνή τους θα ακουσθεί δυνατά στο δημοτικό συμβούλιο. Σεβόμαστε την κρίση των δημοτών του Δήμου Αργοστολίου και ευχόμαστε δημιουργική θητεία στην δημοτική αρχή προς όφελος του συνόλου. 

Νίκος Ανουσάκης

– Επικεφαλής παράταξης “ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”

  • ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Θέλω να συγχαρώ τον κ .Θ. Μιχαλάτο, για την εκλογική επιτυχία του και ευχηθώ να εργαστεί για το καλό του τόπου και όλων των δημοτών μας.

Ευχαριστώ, όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, σ’ αυτό τον αγώνα και κυρίως τους υποψηφίους μας, που οι περισσότεροι κατέβηκαν για πρώτη φορά σε εκλογικό αγώνα. Πήραν το “βάπτισμα του πυρός” και θα αποτελέσουν το νέο “αίμα” της παράταξής μας, της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” που θα δίνει καθημερινά το παρόν, για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών.

Σας ευχαριστώ όλους

Αλέξανδρος Παρίσης

  • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες η Ιθάκη με ένα συντριπτικό αποτέλεσμα σχεδόν ίδιο με εκείνο του 2019 μας έδωσε ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ για τρίτη συνεχόμενη θητεία, δείχνοντας ξεκάθαρα το δρόμο της ενότητας και της συνεργασίας, αλλά και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου.

Μια ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ για το νησί μας και μια μεγάλη ευθύνη για όλους εμάς, που μέσα στα επόμενα 5 χρόνια έχουμε δεσμευτεί και θα υλοποιήσουμε μια σειρά από θεμελιώδη, απαιτητικά μεγάλα έργα, παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε και θα φανούμε αντάξιοι αυτής της δυνατής και ξεκάθαρης εντολής του 75,3%, που δείχνει πέραν πάσης αμφισβήτησης τον επιθυμητό τρόπο διακυβέρνησης αυτού του τόπου.

Όπως έχω δεσμευθεί, και αυτή η Δημοτική Αρχή όπως και εγώ προσωπικά θα παραμείνω ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ, πέρα από κομματικές εντολές και κομματικά πολιτικά συμφέροντα και μικροπολιτικές.

Για την παράταξη ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ και τους 11 αιρετούς της κόμμα είναι τα συμφέροντα του Νησιού της Ιθάκης!

Συγχαρητήρια και στους αιρετούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραμένουν 4 και ευχόμαστε μια καλύτερη, γονιμότερη συνεργασία.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γερ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

  • Αλέξανδρος Παντελειός

Φίλες και φίλοι,

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ψηφίζοντάς μας. Θα τους εκπροσωπήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο με το ίδιο σθένος και την ίδια ακεραιότητα, όπως έχουμε κάνει έως σήμερα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιούς μου για την ακούραστη προσπάθειά τους να εμφυσήσουν και να επικοινωνήσουν τις ιδέες και τις αρχές της παράταξής μας.

Τέλος, να ευχαριστήσω όλα τα πρόσωπα της οικογένειάς μου. Με στήριξαν με την αγάπη τους, δείχνοντας κατανόηση για όλες εκείνες τις ώρες που ο προεκλογικός αγώνας μου στέρησε από εκείνους.

Στις προεκλογικές μου τοποθετήσεις είχα αναφέρει, πως -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- ΕΜΕΙΣ θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, αρκεί τη Δευτέρα το πρωί να είμαστε ΕΔΩ, σαν συλλογικότητα.

Είμαστε ΕΔΩ. Για τους αγώνες που δώσαμε. Για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Σας ευχαριστώ,

Αλέξανδρος Παντελειός

  • ΘΟΔ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έφεραν ως διεκδικητές τις παρατάξεις «Ιόνια Εποχή» και «Ιόνιο δυνατά κάθε νησί ψηλά», οι οποίες και θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή για την ανάδειξη της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Τα συνολικά αποτελέσματα οδηγούν σε μια σαφή άνοδο της επιρροής των συντηρητικών δυνάμεων που έρχεται σε συνέχεια ανάλογων αποτελεσμάτων των τελευταίων  βουλευτικών εκλογών. Αυτή η τάση δεν κατέστη δυνατόν να ανατραπεί παρά την μεγάλη και συγκινητική προσπάθεια των 83 στελεχών της ΑΝ.Α.Σ.Α που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε ασφαλώς η άρνηση μιας ευρύτερης προοδευτικής συνεργασίας και εκλογικής σύμπραξης την οποία εις μάτην επεδίωξε η ΑΝ.Α.Σ.Α.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α πορεύτηκε σε όλη την προεκλογική περίοδο υπερασπιζόμενη τα τοπικά και λαϊκά συμφέροντα, στηριγμένη σε αρχές και ιδέες που έχουν στην προμετωπίδα τους την δημοκρατία και την πρόοδο, το συλλογικό έναντι του ατομικού.

Έδωσε τίμιο αγώνα σέ όλα τα επίπεδα και κινήθηκε με τον ελάχιστο προϋπολογισμό.

Είμαστε περήφανοι για όσα υπερασπιστήκαμε. Ευχαριστούμε τις χιλιάδες των συμπολιτών ανδρών και γυναικών που μας εμπιστεύτηκαν, που πίστεψαν σε μάς, που βρήκαν την δύναμη να πάνε κόντρα στο ρεύμα.

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει η ομάδα των εκλεγμένων συμβούλων της ΑΝ.Α.Σ.Α θα συνεχίσει την προσπάθεια για ισχυρή Περιφέρεια, για βιώσιμη ανάπτυξη, για ευημερία με ευτυχισμένους ανθρώπους.

  • ΜΑΡΙΑ ΔΡΥ

Φίλες και φίλοι, πολίτες των νησιών του Ιονίου.

Θα ήθελα πρώτα από όλα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όσες και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, όσες και όσους έδωσαν προσπάθεια, χρόνο και πίστη στον αγώνα μας. Οι υποψήφιοι και οι φίλοι του συνδυασμού μας,  τίμησαν και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνέβαλαν αποφασιστικά στον έντιμο και αξιοπρεπή πολιτικό μας αγώνα.

Ένα Ευχαριστώ στη δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη του συνδυασμού Μένουμε ΙΟΝΙΟ και την προσπάθειά μας.

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δε μας βάζει στο δεύτερο γύρο αλλά μας βάζει στον στίβο των διεκδικήσεων, του αγώνα και της εργασίας για μια καλύτερη πενταετία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Θεωρούμε το εκλογικό αποτέλεσμα πάρα πολύ ικανοποιητικό μέσα στις πιεστικές συνθήκες που συγκροτήθηκε ο συνδυασμός μας. Διατηρήσαμε την αυτονομία μας και την πολιτική μας αυθυπαρξία, ενώ από κάθε πλευρά πάσχιζαν να μας κάνουν κομμάτι τους.

Θα είμαστε ενεργοί, στηρίζοντας την πρόοδο, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής και άλλης ευκαιρίας για την δημιουργία μιας καλύτερης καθημερινότητας στα νησιά μας.

Παράλληλα θα είμαστε άγρυπνοι επικριτές κάθε αδικίας, κάθε αμετροέπειας, κάθε ολιγωρίας στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε κάθε μία και κάθε έναν που μας εμπιστεύτηκε αλλά και το κοινό συμφέρον όλων των κατοίκων των Ιονίων Νήσων, εκπροσωπώντας ενεργά τους πολίτες του Ιονίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μαρία Δρυ

Υποψήφια Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό Μένουμε ΙΟΝΙΟ