Παρέμβαση Ρουχωτά στον νέο Δεσπότη για σεισμόπληκτες εκκλησίες και ανακοίνωση για Δημοτικό Συμβούλιο

Επιστολή για την επισκευή των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών απέστειλε στο νέο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, ο εκπρόσωπος της Ενωμένης Τετράπολης κ. Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος σε δελτίο Τύπου θέτει και τα προβλήματα της Παλικής σε συσχτισμό με όσα διαδραματίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

• Επιστολή προς του Μητροπολίτη

Προς τον
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
κ.κ. Δημήτριο
Αργοστόλι 14 Oκτωβρίου 2015

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας:

σας εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια μας για την πανηγυρική εκλογή σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνετε.

Η μέχρι τώρα πορεία σας, καθώς και τα πνευματικά και επιστημονικά σας εφόδια μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι θα συνεχίσετε την παράδοση των προκατόχων σας , οι οποίοι υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την Oρθοδοξία σε δύσκολους καιρούς τόσο από θρησκευτικής όσο και από Εθνικής απόψεως από τον ιστορικό θρονο της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ιερός Κλήρος της Κεφαλληνίας θα σας ενημερώσει για τα πνευματικά θέματα της Μητροπόλεως μας, όπως επίσης και για τα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα του νησιού μας, στα οποία η Μητρόπολή μας, υπό την ποιμαντορία σας μπορεί να προσφέρει την συμπαράσταση και την αρωγή της.

Η δημοτική μας παράταξη, ως πρώτη συνεισφορά στο έργο Σας, θέλει να σας επισημάνει την απολύτως αναγκαία παρέμβαση σας προς τις υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου για την επίλυση του προβλήματος της έγκρισης των μελετών επισκευής των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών της Κεφαλληνίας, θέμα το οποίο προσκρούει σε γραφειοκρατικές και όχι μόνο, αγκυλώσεις της Διοίκησης αλλά έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην ασφάλεια τους.

Βέβαιοι όντες για την επιτυχία στο έργο το οποίο αναλαμβάνετε, σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, και σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας σε οτιδήποτε θα μπορούσε κατά την άποψη σας να σας φανούμε χρήσιμοι για την επίτευξη των σκοπών σας επ ωφελεία της κοινωνίας μας.

                                                                                                                                                                                                                                       Για την “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΡΑΠOΛΗ”
BAΣIΛHΣ ΓP. POYXΩTAΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

• Δελτίο Τύπου για Παλική και Δ.Σ
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠOΥ

Oι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής μας απειλούν με σκληρές απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο που ΘΑ συγκαλέσουν ΚΑΠOΤΕ στην Παλική για να ενημερωθούν για τα προβλήματα της περιοχής, ώστε και αυτοί με την σειρά τους να ενημερώσουν την νέα κυβέρνηση, που έχουν βέβαια την καλοσύνη να την περιμένουν να ενημερωθεί (ΕΙΔΑΤΕ ΓΑΛΑΤΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ!),

Αντίθετα εμείς σταθερά θα θέτουμε ΕΝΩΠΙOΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ της την Δημοτική Αρχή όσον αφόρα την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των συμπολιτών μας που απο τη θεσμική τους θέση είναι υποχρεωμένοι να επιλαμβάνονται και να επιλύουν και θα επιζητούμε απαντήσεις.

Ειδικότερα μετά την ίδρυση και λειτουργία του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν τους Δημότες, είτε άμεσα, μέσω των Δημοτικών Υπηρεσιών και του Δημοτικού προϋπολογισμού, είτε έμμεσα, μέσω της Κεντρικής Κυβέρνησης και των οργάνων της, όπου είναι υποχρεωμένη να παρεμβαίνει, να ενημερώνει, να παλεύει και να εξασφαλίζει λύσεις.

Άλλωστε αυτόν τον ρόλο η Δημοτική Αρχή τον αποδέχθηκε πλήρως και τον προσποιήθηκε άριστα σε επίπεδο εντυπώσεων (θυμηθείτε τις “γροθιές” στα τραπέζια, “το έφερα λεφτα”, τις επισκέψεις των αδελφών υπουργών, ακόμη και το “Αντωνη” προς τον πρωθυπουργό που ήταν λέει φίλοι) ενώ βεβαίως στην πράξη όλα τα ανωτέρω εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν ΦOΥΣΚΕΣ.

Μετά την ως άνω απαραίτητη διευκρίνηση που σηματοδοτεί και τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, θέλουμε να καταγγείλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΕΙΤOΥΡΓΙΑ ένα χρόνο μετα τους σεισμούς του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκλτυων (Τ.Α.Σ.) Κεφαλλονιάς ΜΕ ΑΠOΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜOΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤOΥ ΠOΛΙΤΙΚOΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡOΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠOΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙOΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛOΠOΝΝΗΣOΥ ΚΑΙ ΙOΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Το ΤΑΣ λειτουργεί με παντελώς ελλειμματική στελέχωση της γραμματείας του, με κακοπληρωμένους η απλήρωτους ακόμη τους μηχανικούς οι οποίοι εκτελούν τις αυτοψίες, και με χωρίς δικαίωμα υπογραφής απο τον τοπικό προϊστάμενο των αδειών που εκδίδονται στο Ληξούρι, αλλά από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι φάκελοι οι οποίοι έχουν κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2014 δεν έχει καταστεί δυνατόν όχι να διεκπεραιωθούν αλλα ούτε καν να χρεωθούν στους χειριστές μηχανικούς, να καθυστερούν οι αυτοψίες, η καταβολή του επιδόματος στεγασης, οι αποζημιώσεις κτλ.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο αφού ο μοναδικός επι ένα ολόκληρο χρόνο υπάλληλος που έχει αποσπασθεί στο ΤΑΣ έχοντας φθάσει στα έσχατα όρια της αντοχής του έχει ζητήσει έγγραφως απο τις 9Ιανουαρίου 2015 την επιστροφή του στην αρχική του υπηρεσία.

Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί προφορικά και γραπτά ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Παλικής και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλα μέχρι σήμερα η κατάσταση χειροτερεύει αντι να βελτιώνεται και ως άνω κύριοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Επομένως οι απειλές για σκληρές απαντήσεις στο όψεποτε συγκληθησόμενο δημοτικό συμβούλιο στο Ληξούρι καλό είναι να μαλακώσουν ώστε αυτοί που τις εκτοξεύουν να μην κτυπήσουν, γίνεται δε απολύτως αντιληπτό και μόνο από αυτό το γεγονός γιατί η ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑ του κ Παρίση αποφεύγει όπως ο Διάβολος το Λιβάνι να συζητήσει στην Παλική αφού στο βουνό των προβλημάτων αυτό είναι μόνο ένα λιθαράκι.

Ως Δημοτική Παράταξη όλης της Κεφαλλονιάς είναι προφανές ότι θα αναδείξουμε κάθε πρόβλημα σε όλη την έκταση του Δήμου μας, η δημοσίευση όμως του σημερινού δελτίου εξηγεί τα διαδραματισθέντα στο δημοτικό συμβούλιο της 12/3/2015 συχγρονως δε αναδεικνύει και επιδιώκει μεσω της δημοσιοποίησης του θέματος της επίλυσης ενός βασικού προβλήματος που ταλανίζει ακομη και σήμερα τους σεισμοπληκτους της Παλικής.

Τέλος με αυτό το σκεπτικό ζητούμε απο τον Αντιπεριφερειάρχη τον Περιφερειάρχη και την Βουλευτή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιλύσουν το θέμα αφού επί ένα ολόκληρο χρόνο τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης ασχολήθηκαν μόνο με το μοίρασμα φασολάδας, κουκιών, νερού, κτλ (πετυχαίνοντας δυστυχώς το μόνο στόχο τους)

Αργοστόλι 12 Μαρτίου 2015
Το Γραφείο Τύπου