Παραλήρημα Χρυσής Αυγής στη Βουλή: Ζήτησε πραξικόπημα, να συλλάβει ο στρατος Παυλόπουλο, Τσίπρα και Καμμένο. Τους απέκλεισαν από τη συζήτηση.

Θύελλα προκάλεσε στη Βουλή η ευθεία προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Ο βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης συνέχισε να προκαλεί φωνάζοντας «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», ενώ ξεπερνώντας κάθε χυδαιότητα είπε για τον Πάνο Καμμένο: «Καμμένε, να έρθεις με φουστίτσα πάνω στο μικρό μου πόνυ…».

Μιχαλιολάκος: Εκτός ΚΟ ο Μπαρμπαρούσης

Ο επικεφαλής του κόμματος της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος πάντως, με μια δήλωσή του στο προεδρείο της βουλής, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του Μπαρμπαρούση είναι εκτός της γραμμής του κόμματος, τον έθεσε εκτός ΚΟ.

Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία

Παρέμβαση για την έκκληση που έκανε νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας, έκανε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε τα εξής:

«Να θυμίσω ότι σε αυτή την αίθουσα εκλήθη η ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.  Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΧΑ διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τα στελέχη του στρατού ορκίζονται στο σύνταγμα,  προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας, προστατεύουν τη Δημοκρατία, δεν μπορούν να καλούνται να καταλύσουν το πολίτευμα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι ο στρατός δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις. Τέτοιες πράξεις οδήγησαν σε απώλεια ελληνικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του ποινική κώδικα του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη εσχάτης προδοσίας και του άρθρου που αναφέρεται σε πράξη προπαρασκευαστικής κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και  να γίνει άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και με το στρατό.  

Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η δικαιοσύνη. Εμείς αναφέρουμε το αίτημα ή να υπάρξει ανάκληση εκ μέρους της ΧΑ που διέπραξε το έγκλημα . Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές κατά του στρατεύματος».

Βούτσης: Ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα

Στην πρωτοφανή πρόκληση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής, η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού, κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια, διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά στο πλαίσιο του Συντάγματος. Θα εισηγηθώ να γίνει έκτακτη διάσκεψη για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα στη Βουλή, μέχρι να τελειώσει η συζήτηση. Είναι ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα αυτό που έγινε».

Χατζηδάκης: Όσα ακούστηκαν ξεπερνούν κάθε φαντασία

Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι όσα ειπώθηκαν στη Βουλή ξεπερνούν κάθε φαντασία και ζήτησε χαμηλούς τόνους και αυτοσυγκράτηση από όλους τους βουλευτές.

«Ξεπερνούν τη φαντασία όσα ακούστηκαν. Θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να γίνει διάσκεψη της Βουλής, μπορούμε να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα, που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των Σκοπίων, ο κόσμος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει και θα κατέβει στα συλλαλητήρια για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είναι Έλληνες δημοκράτες που στηρίζουν τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης.

Και κατέληξε: «Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση σε όλους τους βουλευτές και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αυτές οι τρεις μέρες είναι δύσκολες. Μπορούμε να διαφωνήσουμε, μπορούμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας και τις διαφορετικές θέσεις, αλλά οι ύβρεις δεν ταιριάζουν στη Βουλή των Ελλήνων, δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό των Ελλήνων. Ας συγκρατηθούμε».

Λοβέρδος: Είναι κακούργημα εσχάτης προδοσίας

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί της ουσίας κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράξουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.

«Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλη τη Βουλή. Η στάση σας είναι σωστή, και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να μείνουν στα πρακτικά αυτές οι αναφορές και πρέπει να ζητήσουμε απ’ αυτούς που εκστόμισαν όχι μόνο ύβρεις, αλλά την πρόσκληση σε τέλεση κακουργήματος, να ανακαλέσουν εδώ και τώρα, ειδάλλως η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Χυδαιότητες Παππά κατά Καραμανλή και Ράλλη

Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, συνέχισε την προκλητική παρουσία του κόμματός του στη Βουλή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με χυδαίες αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Γεώργιο Ράλλη.

«Κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του έθνους, υπεύθυνος των λόγων του και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν ήμουν στην αίθουσα, δεν άκουσα ακριβώς τι συνέβη. Συμπεραίνω από αυτά που είπε ο Βούτσης, ο οποίος λειτουργεί με αντιδεοντολογικό τρόπο. Εφαρμόζετε τον κανόνα της συλλογικής ευθύνης, σας πονάει η παρουσία και η φωνή των Ελλήνων εθνικιστών που είναι μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από τη Βουλή και φωνάζει “όχι” στη συμφωνία, κανένα συμβιβασμό για τη Μακεδονία μας», είπε ο κ. Παππάς.

Και συνέχισε: «Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία το ’74 αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Γνωρίζετε ότι ο εθνάρχης σας εξελέγη πρόεδρος με τις ψήφους των χουντικών της εθνικής παράταξης; Γνωρίζετε ότι στις τάξεις τις δικές σας ήταν ο Γεώργιος Ράλλης, δωσίλογος πρωθυπουργός της Κατοχής; Γνωρίζετε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας χόρευαν “ω, ρε Γιώργη Παπαδόπουλε” για να πάρουν ψήφους; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Δημήτρης Καμμένος: Να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Δημήτρης Καμμένος ανέφερε ότι θα πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και ότι θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία στους χρυσαυγίτες.

«Δεν είμαστε αρκετά αυστηροί, είμαστε ένα κράτος δικαίου αλλά πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι. Το να λέμε ότι πρέπει να καταλύσουμε τη δημοκρατία τον 21ο αιώνα και η τιμωρία να είναι ότι τους κόβουμε έναν μισθό είναι σαν να χαϊδεύουμε την ανομία, τους ναζί και τους φασίστες. Η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ πιο βαριά. Η καταδίκη δεν λέει κάτι, πρέπει να υπάρξει τιμωρία, γιατί η επιείκεια στην τιμωρία είναι αυτή που φέρνει το επαναλαμβανόμενο έγκλημα, το έγκλημα κατά της δημοκρατίας. Πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Απέκλεισαν τους βουλευτές

Κατόπιν όσων συνέβησαν, λίγο αργότερα ομόφωνα η Βουλή, μετά από πρόταση του Νίκου Βούτση, απέκλεισε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το να μιλήσουν τις επόμενες ώρες και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βούτσης, δε, κατηγόρησε  ευθέως τη Χρυσή Αυγή για προσχεδιασμένη πρόσκληση σε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Προσχεδιασμένη πρόκληση

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοικτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Ήταν πρόκληση προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο, μεθαύριο σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη να την αναλάβουμε όλοι μας. Οι εκφράσεις αυτές θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αποτελούν πρόκληση, διχασμό, πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο να σημειωθούν επεισόδια σε όλη τη χώρα από ακραία στοιχεία. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια του σώματος κανείς εκ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι εγγεγραμμένοι να μη μιλήσει μέχρι τη λήξη της διαδικασίας, να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους», είπε ο κ. Βούτσης.

«Όλη η Βουλή να στείλει μήνυμα καταδίκης του φασισμού»

Ο κ. Βούτσης ζήτησε η Βουλή να στείλει μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών του: «Να δοθεί από τη Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στα ζητήματα που μας απασχολούν και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών του, των πατριδοκάπηλων, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Κουτσούμπας: Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση με δολοφόνους 

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μίλησε για εγκληματική οργάνωση με δολοφόνος και μπράβους. «Δεν φτάνει μόνο να καταδικάζουμε τη στάση των ναζί χρυσαυγιτών, όποτε κάνουν μια ακραία προπαγάνδα μέσα στη Βουλή ή έξω από αυτή. Όταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα να τους τσακίσει οριστικά», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

(iefimerida.gr)