Παρατράγουδα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάστρας

 Στις   18 Μαρτίου 2018 ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Πάστρας το «Παλιόκαστρο»  μας κάλεσε σε  ‘’ συζήτηση’’ , έτσι  αποφάνθηκαν,   , καθώς  δεν τους βγήκε  η ‘’λαϊκή’’  συνέλευση για την  οποία είχαμε προσκληθεί  και  αναγραφόταν   στην πρόσκληση που μοίρασαν  .    Από  τότε  έχουν περάσει δυο  μήνες    και επειδή   η ανοχή   , η κοροϊδία,  το θράσος και η υποκρισία    δεν έχουν προηγούμενο,  θεωρώ   ότι κάποια  πράγματα   πρέπει να ειπωθούν  δημόσια  πλέον και να μη  μένουν στα στενά  όρια της Πάστρας.

Δεν   γνωρίζω τι προσπάθησαν να πετύχουν οι οργανωτές της ‘’λαϊκής’’  συνέλευσης  και ποιους   είχαν στόχο να   ‘’κρεμάσουν’’ δημόσια.  Το όλο εγχείρημα  τους γύρισε όχι μόνο    μπούμερανκ , αλλά αποδείχτηκε ότι πήγαν  για μαλλί  και βγήκαν κουρεμένοι… γουλί!!!  Τα  …περουκίνια που προσπάθησαν να φορέσουν  για να καλυφθούν,  τους  ήταν άχρηστα καθώς  έμειναν με το …σκαλπ!!!  Οι  βασιλιάδες,  επιτέλους  ,φάνηκαν  γυμνοί!!!!

Εγώ  προσωπικά  με τα όσα ειπώθηκαν και αποκαλύφτηκαν την συγκεκριμένη  ημέρα  , ατασθαλίες , κακοδιαχείριση , δολοπλοκίες  , πλαστογραφίες   ,  θα είχα  παραιτηθεί   και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα  είχα κρυφτεί   από προσώπου   γης. Μπορεί   να είχα μετακομίσει   και σε άλλο πλανήτη…

Ας τα πάρουμε   απ’ την αρχή.  Ξυπόλυτος  στ’ αγκάθια δεν  πας  , όπως και στον πόλεμο. Πηγαίνεις  οργανωμένα,  συγκροτημένα,  με στόχους  και προετοιμασία. Οι προχειρότητες, η απερισκεψία  και τα ανοιχτά μέτωπα  δε φέρνουν  το καλύτερο αποτέλεσμα.  Βασίζεσαι  στον εαυτό σου  και όχι στα δεκανίκια.   Δεν εκτίθεσαι  και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Η όλη  υπόθεση υπήρξε  γελοία απ’ την αρχή . Μας κάλεσαν σε  ‘’λαϊκή’’  συνέλευση , έτσι έγραφε η πρόσκληση , αλλά  δεν ήξεραν τελικά αν ήταν    ‘’λαϊκή’’ ή γενική και κατέληξαν να την ονομάσουν  ΣΥΖΗΤΗΣΗ.  Προφανώς  την ονόμασαν έτσι  γιατί απ’ τη μια δεν γνώριζαν την έννοια της  ‘’λαϊκής ’’ συνέλευσης  και απ’ την άλλη ως γενική  συνέλευση του συλλόγου   δεν είχαν το βιβλίο των εγγεγραμμένων μελών, δεν είχαν το βιβλίο αποφάσεων της  γενικής  συνέλευσης , δεν είχαν το βιβλίο εσόδων και εξόδων του συλλόγου και  για να μην τα πολυλογώ  δεν είχαν προετοιμαστεί για απολογισμό   έργου.   Το ότι η πρόεδρος   δεν γνώριζε το έτος  ιδρύσεως  του συλλόγου , το κατατάσσω στα ανέκδοτα της  βραδιάς  που δεν ήταν λίγα!!

Αφού  λοιπόν  δεν είχαν τις προϋποθέσεις   της   λαϊκής ή της γενικής συνέλευσης , το ονόμασαν …συζήτηση  με την υπόσχεση ότι σύντομα θα  καλέσουν σε  γενική συνέλευση, κάτι που δεν έχει  γίνει ως τώρα!! Εκτός  των παραπάνω,  εμφανίστηκε κι  ένα ‘’διοικητικό   συμβούλιο’’ ,  όπου έχουν παραιτηθεί τα περισσότερα μέλη  και τα εναπομείναντα , αντί  να κάθονται  όλοι μαζί  στο πάνελ  μπροστά  απ’ τον κόσμο,  θαυμάστε εικόνα διοικητικού συμβουλίου: η πρόεδρος όρθια, η ταμίας όρθια  κρυμμένη πίσω απ’ την πρόεδρο,  ο αντιπρόεδρος  κοντά στην πόρτα εξόδου μαζί με τον δάσκαλο, άλλο μέλος  όρθιο σε  μακρινή απόσταση απ’  την πρόεδρο και την ταμία. Τα  παραιτηθέντα  μέλη  καθισμένα  ανάμεσα     στον κόσμο που παραβρέθηκε. Αυτή  ήταν  η ‘’ εικόνα’’ του  διοικητικού  συμβουλίου του συλλόγου. Ωραία  εικόνα!!! Οι εικόνες  μπορεί να μην έχουν φωνή  αλλά  μιλάνε από μόνες  τους!    Ήταν και αυτό στα  ανέκδοτα της  βραδιάς! Ήταν τόσα πολλά άλλωστε  που  δεν ξέραμε που να γελάσουμε και που να κλάψουμε!!

Η πρόεδρος  του συλλόγου ( αυτή που δεν ήξερε πότε  ιδρύθηκε ο σύλλογος), με  όσα θυμόντουσαν  και της είχαν  υποβάλει να πει, σκόρπια  και ασυνάρτητα ,(ούτε μια χρονολογική σειρά), μας παρουσίασε  τις δράσεις του συλλόγου  αφήνοντας πολλές  απέξω,  για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θέλουν να φτιάξουν ένα  τοίχο  και δεν έχουνε λεφτά!!!  Τουλάχιστον παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα!! Σ’ αυτό  παίρνει   εύσημα αφού κανένα απ’ τα παρόντα  μέλη  του Δ.Σ. δεν άνοιξε το στόμα του να πει κάτι. Αυτά   παθαίνει          όποιος πίνει τ’  αμίλητο νερό  απ’ τη Σκούλα!! Αντιθέτως λαλίστατος  εμφανίστηκε  ο  δάσκαλος  του χορευτικού. Ποιος  του έδωσε  το δικαίωμα να μιλάει  και να εμπλέκεται  στα εσωτερικά του   Δ.Σ. και  του συλλόγου?   Μήπως υπερασπίστηκε   τη  γυναίκα του – ταμία του συλλόγου- λογίστρια  των μελών του Δ.Σ. , όπου  τους γίνονται χάρες  και εξυπηρετήσεις  και ως αντάλλαγμα   τα μέλη – πελάτες του Δ.Σ.   είναι  μούγκα στη  στρούγκα?   Αυτό καταλάβαμε. Τα  μέλη του Δ.Σ.  δεν έχουν γνώμη, γνώση  και άποψη  σε  θέματα του συλλόγου.  Μπερδεύουν τα επαγγελματικά τους  και τα προσωπικά τους  με το σύλλογο.  Αυτό   φυσικά   βολεύει   την ταμία του συλλόγου- λογίστρια των μελών του Δ.Σ.,  που εξαργυρώνει  ανάλογα τη σιωπή τους  , ώστε να δρα  ανενόχλητα  και ανεξέλεγκτα .  Όσοι δεν βρίσκονται  στο πελατολόγιο της   και αντιδρούν με αντιρρήσεις γράφονται  στη μαύρη λίστα με τις ανάλογες συνέπειες .  Ε, είναι  γνωστό , γιατί  να το κρύψει άλλωστε, δε θέλει να φαίνεται,  αφού ήταν καλύτερα τότε  που τα έκανε  όλα  μονάχη της!!!

Κλείνω την παραπάνω παρένθεση  γιατί  εγώ δεν κρύβομαι  πίσω από ψεύτικα  προφίλ και  ψευδώνυμα στα  facebook, ούτε  παίζω τον παπά!!! Λέω τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μερικοί  θα ήθελαν  να  είναι . Λέω  αυτά  που σκέφτομαι και  τα εννοώ. Δεν ανήκω  στην κατηγορία  κάποιων που άλλα  λένε, άλλα σκέφτονται, άλλα εννοούν  και  άλλα πράττουν  για  να ρίχνουν στάχτη  στα μάτια αλλονών!!  Η κωμωδία πολύ κράτησε! Ας  σοβαρευτούμε    κι ας έρθουμε στα  συμπεράσματα της  λαϊκής –γενικής- συζήτησης,    του πολιτιστικού       συλλόγου  της Πάστρας.

-Δεν μας  ανέφεραν τίποτα  για το πρώην   Δημοτικό Σχολείο της  Πάστρας  όπου ο σύλλογος   έχει αποφασίσει  να διαμορφωθεί  σε πολιτιστικό  κέντρο  .

-Γιατί  ανακατεύτηκαν στα ‘’χωράφια’’ και  στις δουλειές  του προέδρου  του  τοπικού συμβουλίου της Πάστρας   αντί να συνεργάζονται μαζί του; Μήπως  συγκεκριμένα  μέλη προσπάθησαν  να αποπροσανατολίσουν  τα όσα  ακούγονται και ψυθιρίζονται , προκειμένου  να καλύψουν  ραδιουργίες και τερτίπια τους;

-Το μισό Δ.Σ.  του συλλόγου έχει παραιτηθεί  επίσημα  και γραπτώς. Υπάρχει  άραγε σύλλογος  ή μιλάμε για μια καλοστημένη επιχείρηση –μαγαζί που λειτουργεί συστηματικά  από συγκεκριμένα   άτομα; Παρασκηνιακά    παίζουν το παιχνίδι τους  καλυμμένοι   κάτω απ’ το μανδύα του συλλόγου τον οποίο  θεωρούν κτήμα και  ιδιοκτησία τους για τους  λόγους   που οι ίδιοι γνωρίζουν  και δεν  εξηγούν. Εκμεταλλεύονται ανθρώπους και   καταστάσεις ; Φυσικά  το καταστατικό του συλλόγου το  γράφουν στα  παλαιά των υποδημάτων τους ( για να μην χρησιμοποιήσω    καμιά άλλη  έκφραση απ’ τα  συνηθισμένα -ωραία- λεξιλόγια  του δασκάλου ), γιατί  έτσι  τους εξυπηρετεί.

-Το χορευτικό  ‘’παλιόκαστρο’’ ανήκει  ή όχι στο σύλλογο;    Δεν το ξεκαθάρισαν.  Ανήκει μήπως στο δάσκαλο ο οποίος  όσους  θέλει μπάζει  κι όσοι δεν του κάνουν τους απορρίπτει  , αφού  έχει κριτήρια   , για να μην του το διαλύσουν; Ο ίδιος το παραδέχτηκε  στη   λαϊκή –γενική συνέλευση- συζήτηση.  Εάν  το χορευτικό δεν  ανήκει στο σύλλογο Παλιόκαστρο , γιατί  χρησιμοποιεί  το όνομα του συλλόγου , το λογότυπό του, τη σφραγίδα  του συλλόγου , το Α.Φ.Μ.  του συλλόγου και  χρηματοδοτείται  στο όνομα του συλλόγου  ‘’Παλιόκαστρο’’;  Γιατί ο  δάσκαλος  ,στο χορευτικό ιδιοκτησίας  του, δεν χρησιμοποιεί   τη σφραγίδα και το Α.Φ.Μ.  του μαγαζιού της  γυναίκας του- λογίστριας-ταμία του συλλόγου και επιμένουν  να καλύπτονται   χρησιμοποιώντας το σύλλογο; Τελικά  που ανήκει  το χορευτικό; Δεν μας  απάντησαν!!

-Που  ακούστηκε χορευτικό  συλλόγου να δρα ανεξέλεγκτα  και να μην λογοδοτεί  στο διοικητικό  συμβούλιο του συλλόγου, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Πάστρα ; Γιατί  δεν παραδέχονται ότι  είναι λάθος και επιμένουν  να το συνεχίζουν   παρόλο που τους  ζητάνε διαφάνεια; Έχουν κάτι να κρύψουν;

-Η ταρίφα  , τα 150 ευρώ που ζητήθηκαν   στα παιδιά του χορευτικού απ’ τους  διαχειριστές του τμήματος  για να εμφανιστούν τον Φλεβάρη  που μας πέρασε στη Καβάλα   , γιατί δεν συζητήθηκε  στο  Δ.Σ.; Σύλλογος της περιοχής μας  ο οποίος  το ίδιο διάστημα ταξίδεψε με   το χορευτικό του στα Τρίκαλα με 45 ευρώ το άτομο πως  ανταποκρίθηκε στα έξοδά του και  η Πάστρα ήθελε  150; Μάλλον  ήταν περισσότερα τα χιλιόμετρα!!!

Άραγε   το Δ.Σ. γνωμοδότησε και  αποφάσισε για την εμφάνιση στην Καβάλα;   Στα  πρακτικά δεν θα υπάρχει  απόφαση όπως δεν υπάρχει  και για εκείνες  της λαχειοφόρες αγορές που βγήκαν με δώρο  κάτι iphone, που κι εκεί  το Δ.Σ. δεν είχε απολύτως καμία ανάμειξη και  ενημέρωση,  αφού  πήρε την ευθύνη η πρόεδρος που τελικά  δεν ξεκαθάρισαν πως έγινε η κλήρωση, πότε έγινε και που και πόσα ήταν τα κέρδη.

–  Άραγε η πρόεδρος  θα αναλάβει και  την ευθύνη της πλαστογραφίας  της υπογραφής μου το διάστημα  που ήμουν  πρόεδρος στο σύλλογο κι εκείνη γραμματέας  για να  καλυφθεί τι, ποιοι και  γιατί;

-Στη  λαϊκή –γενική συνέλευση – συζήτηση, εγώ δεν κατονόμασα πρόσωπα για την πλαστογραφία της υπογραφής μου. Ο δάσκαλος  ο οποίος  έχασε  την ψυχραιμία του   γιατί ‘’μυγιάστηκε’ και έγινε έξω φρενών για το πώς το  ανακάλυψα ; Ντρέπομαι που κάποτε  τον βράβευσα! Λυπάμαι  για το παράδειγμα που δίνει στους μαθητές του!!

Η  υπογραφή μου  έχει πλαστογραφηθεί  κι άλλες φορές ;

– Το 2014 το χορευτικό μετέβη στο Κιλκίς και η τότε περιφέρεια χρηματοδότησε τη μεταφορά του , ακτοπλοϊκά  εισιτήρια και λεωφορείο. Γιατί δεν το μάθαμε ποτέ και τα παιδιά του χορευτικού κατέθεσαν το αντίτιμο των εκατό ευρώ που τους ζήτησαν οι διαχειριστές του;

-Που  ακούστηκε οι συνδρομές  των μελών του χορευτικού να εισπράττονται  και να καταχωρούνται απ’ το δάσκαλο  στο προσωπικό του   κομπιούτερ αντί να κόβονται  απλές  αποδείξεις από μέλη που έχει ορίσει το  Δ.Σ.; Δεν  δίνουν λογαριασμό  σε τίποτα και σε κανέναν για να μην υπάρχουν αποδείξεις σκόπιμα και ξεσκεπαστούν. Η στρουθοκάμηλος επειδή κρύβει το κεφάλι της στην άμμο  νομίζει ότι δεν  φαίνεται!!

-Επιτρέπεται  δάσκαλος- δημόσιος  υπάλληλος  να διδάσκει χορευτικό;  Γιατί η γυναίκα του- λογίστρια- ταμίας του συλλόγου  όσες  φορές στριμώχτηκε  στο θέμα του χορευτικού πρόβαλλε  ως δικαιολογία ότι θα  ζητήσει  τα δεδουλευμένα  του συζύγου της;

Αλήθεια  πόσα  χρωστάει ο σύλλογος όλα  αυτά  τα χρόνια που κρατάει η κολόνια;  Τι λένε τα κομπιούτερ  κι οι αριθμοί;

– Ο συγκεκριμένος  δάσκαλος γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τα οικονομικά του συλλόγου ώστε  να υποστηρίζει ότι ο σύλλογος  δεν έχει 30 ευρώ την ώρα  να μισθώνει δάσκαλο  χορευτικού ;   Το εκάστοτε Δ.Σ.  δεν είναι υπεύθυνο  γι’ αυτό; Η δουλειά του δασκάλου  είναι άλλη και όχι τα οικονομικά  του συλλόγου!!

–  Γιατί δεν απαντούν  στα αυτονόητα; Γιατί οι  διαχειριστές  του χορευτικού δεν λένε ότι οι ίδιοι δεν θέλουν συνεργασία κι επικοινωνία με το Δ.Σ. του συλλόγου και προσπαθούν  να πείσουν  για το αντίθετο;

-Γιατί   η πρόεδρος παραδέχτηκε  ότι ναι, είναι σωστά  αυτά που λες  , αλλά…  Αλλά τι; Δεν θέλει  η ίδια  να κακοκαρδίσει, ποιους; Έτσι λειτουργούν οι σύλλογοι;  Καταστατικά  δεν υπάρχουν; Στην ομάδα βόλεϊ στο Αργοστόλι  που συμμετέχει  και παίζει η πρόεδρος, επικρατεί  η ασυδοσία  και ο ετσιθελισμός  που υπάρχει στο  χορευτικό του συλλόγου της Πάστρας;  Πως  το αποδέχεται ;

-Το βιβλίο  εσόδων και εξόδων  του συλλόγου που ζήτησα να  παρουσιάσουν στη λαϊκή –γενική  συνέλευση – συζήτηση, γιατί δεν εμφανίστηκε;  Μήπως η λογίστρια μελών του Δ.Σ – ταμίας του συλλόγου- διαχειρίστρια χορευτικού-γυναίκα δασκάλου, το μαγειρεύει  λογιστικά ή ταμειακά; Έχει  κάτι να κρύψει;

-Οι  σπόνσορες του συλλόγου,   θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν με τις  υπάρχουσες  συνθήκες και αποκαλύψεις;

-Όσα  μέλη του Δ.Σ.  παραιτήθηκαν , έγινε τυχαία; Μήπως ήταν εμπόδιο  και χαλάγανε τη ΄’’σούπα ‘’ σε συγκεκριμένους;

-Μετά από όλα τα παραπάνω  με τι μούτρα  μερικοί καταφέρνουν  και κυκλοφορούν στην Πάστρα;  Προκομμένους  και παστρικούς  δεν τους λες!!. Προσωπικά εάν  βρισκόμουν  στη θέση τους θα είχα παραιτηθεί και θα είχα εξαφανιστεί.  Όσοι  έχουν ήθος και αξιοπρέπεια το πράττουν. Άλλοι όμως;

Όσον  αφορά την πλαστογραφία της υπογραφής μου, επειδή οι ανυπόστατες, φτηνές, αστείες και χωρίς  επιχειρήματα δικαιολογίες  δεν έπεισαν, όπως  ανέφερα στη λαϊκή –γενική  συνέλευση – συζήτηση, θα χρησιμοποιήσω κάθε  δικαίωμα και μέσο που μου παρέχει ο νόμος και η δικαιοσύνη. Χαρτί μιλήσει  , χωριάτης  πάψει.  Όσοι ανησυχούν   θα χάσουν  όχι μόνο τον ύπνο  αλλά και τον ξύπνιο τους.  Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια λέει μια παροιμία  και μια άλλη λέει , μια φορά  αρκεί  για να σπάσει η στάμνα στη βρύση!!  Οι παροιμίες τα λένε!!

Τέλος   εφιστώ     την προσοχή  σε όσους χρηματοδοτούν δημόσια  ή ιδιωτικά,  συλλόγους. Όσοι εμπλέκονται γνωρίζουν!!!!

Ε. Σαρλή

Πρώην πρόεδρος πολιτιστικού  συλλόγου  Πάστρας ‘’Παλιόκαστρο’’

Υ.Γ. Γενική  συνέλευση  πότε θα καλέσουν;