Παροχή βοήθειας σε ιστιοφόρο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Πολωνίας, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, νοτιοανατολικά νήσου Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβη το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ – Τ/Ρ) σκάφος «ΝΗΡΗΙΣ» Ν. Αργοστολίου 563, το οποίο εντόπισε το Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσε στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.