Πρώτο κουδούνι χθες στα Σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες στα Σχολεία μας, όπως και στα Σχολεία όλης της Χώρας και όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν «καλή χρονιά».

Κατά τον αγιασμό του 1ου γυμνασίου εγκαινιάστηκε και η λειτουργία του 1ου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ενώ παρέστησαν  η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου Διονύσης Πετεινάτος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γκούσης, ο αντιπερφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος εκ μέρους της Περιφέρειας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης εκ μέρους του Δήμου και ο Δημήτρης Μαντζουράτος εκ μέρους της ΕΛΜΕΚΙ.

Διευθύντρια του νέου Ειδικού Γυμνασίου θα είναι η κα Έλενα Βαμβακά.

Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε χθες στα 1ο και 2ο Δημοτικά Αργοστολίου, ενώ παρών ήταν ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Χαιρετισμό και ευχές για τη σχολική χρονιά απέστειλαν ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γκούσης καθώς και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας κ. Τοτόλου.

• Στα Δημοτικά Σχολεία του Αργοστολίου μοιράστηκε χθες έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μαθητές, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Μετά την τελετή αγιασμού και αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας ανέλαβαν να ενημερώσουν τους μαθητές μέσω φυλλαδίων για το πως μπορούν να προφυλαχθούν κατά την μετακίνησή τους στο Σχολείο.


Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας

Από την Δ/νση Δ. Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Mετά την έναρξη του σχολικού και διδακτικού έτους, χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησε η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στις Σχολικές Μονάδες προκειμένου να ξεκινήσουν και τα μαθήματα του διδακτικού έτους. Οπως κάθε χρόνο την ημέρα αυτή πραγματοποιείται αγιασμός σε όλες τις Σχολικές Μονάδες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση και με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το πρόσφατα εγκεκριμένο ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής θα συστεγασθεί με το 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και χθες πραγματοποιήθηκε κοινός αγιασμός στις 8:30 π.μ.    

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.E. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ