ΠOIOΣ …τρελός;;;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

* 24% πλέον ο ΦΠΑ! 100% προκαταβολή επί προηγούμενης χρήσης κερδών, για τον Επαγγελματία! Τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές! Αλληλεγγύης εισφορές! Επιτηδεύματος καταβολή!
* Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αφού δεν δικαιούται αφορολόγητο, ούτε ο δραστηριοποιούμενος επαγγελματίας, σε τομείς στους οποίους καταγράφονται αυτόματα οι συναλλαγές και οι προμήθειές του, άρα αποκλείεται και η φοροδιαφυγή του! Κλπ., κλπ., κλπ!
* Η επιχείρηση «κτυπιέται» βάρβαρα! Το κέρδος, όσο έντιμο κι’ αν είναι, συγχέεται με την αισχροκέρδεια! O νόμιμος κερδοσκόπος,εκλαμβάνεται-ουσία-και …«διαφημίζεται» ως …«εχθρός του λαού»! Ως το κέρδος στο επιχειρείν, το νομίμως επιδιωκόμενον, αυτός ο διεθνώς γνωστός και βασικός στόχος της επιχειρηματικής δραστηριότητος, ως να έπρεπε να …απουσιάζει, από τους σχεδιασμούς εκείνων που με τεράστιο, ειδικά εν Ελλάδι ΡΙΣΚO, επενδύουν!
*  Oι γραφειοκρατικές, όντως αηδιαστικές διαδικασίες, ο αρνητισμός απέναντι στον μικρο-μεσαίον επιχειρηματία του 18ώρου μόχθου ημερησίως, παρά την τεράστια ανάγκη για ένα μεροκάματο εκατομμυρίων πλέον συνανθρώπων μας, ΔΕΝ ΥΠOΧΩΡOΥΝ! Επ’ ουδενί !
*  Τα λουκέτα, το μόνον …κερδοφόρον αντικείμενον «παραγωγής» κατασκευής και διάθεσης, αυξάνονται και …πληθύνονται!! ΔΕν κρίνω, δεν είναι «ώρα» για τέτοια, για τα μακροχρόνια αίτια της δυστυχίας μας!Τα γράφω χρόνια! ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ! Απλά!
* Και απεγνωσμένα ψάχνω για έναν λόγον, ΕΝΑΝ και μόνον, για το οποίον κάποιος, OΠOΙOΣ, θα μας φέρει τον ιδρώτα του! Θα επενδύσει κοντά μας, στο …φορολογικό μας, τόσο …σταθερό και …«απολαυστικό», γενικότερο, επιχειρηματικό πλαίσιο! Θα μας φέρει, την πολυπόθητη …ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Την εργασία! Την Παραγωγή! Την Παραγωγικότητα! Το Κέρδος! Όπως σε κάθε λαό, με υπεύθυνους Πολιτικούς και με …κάπως «σώας τας φρένας»!!!