Σήμερα η Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒΕ

Στ. Σπαθής

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης, πραγματοποιεί ο Σλυνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), σήμερα και ώρα 5 μ.μ., μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των ιστοσελίδων των Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων, καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.

Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π.«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας.

Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής-Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια».

Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις Χώρες με τις οποίες η Περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.

Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται επιπλέον η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών, όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην ημερίδα θα πάρουν μέρος οι:

  • Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων
  • Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
  • Αλέξανδρος Αλεξάκης-αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας
  • Φώτης Κόττης πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου, πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
  • Σωτήριος Σκιαδαρέσης-πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας, πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν),
  • Παναγιώτης Χασάπης-εκτελεστικός αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και οι προοπτικές ανάπτυξης.
  • Σταύρος Σπαθής-πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης
  • Μαίη Δεμερτζή-υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών, στέλεχος ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων
  • Γεώργιος Χονδρογιάννης-πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Θα ακολουθήσει συνόψιση εργασιών

Συντονισμός: Σπύρος Ιγνατιάδης-γενικός διευθυντής ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων.


Από το Ληξούρι αρχίζει σήμερα ο ανοιχτός διάλογος του ΕΒΕΚΙ με τους επαγγελματίες


Το Επιμελητήριο ξεκινά ένα κύκλο ανοιχτού διαλόγου με τους επαγγελματίες

Κρίνοντας ότι πέραν των βασικών προβλημάτων, υπάρχουν και θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες κατά τόπους, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει διαδικτυακά με επαγγελματικούς φορείς  και με συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ και του Βουλευτή σε μια προσπάθεια στοχευμένης επίλυσης των προβλημάτων.

Η τακτική συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για σήμερα και ώρα 6 μ.μ.και αφορά την περιοχή του Δήμου Ληξουρίου.Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί επαγγελματικοί φορείς της Παλλικής, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, καθώς επίσης είναι ανοιχτή και σε όλους τους επαγγελματίες- μέλη μας από την περιοχή.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συνεδριάσεις ανά περιοχή για καλύτερη ενημέρωση όλων και  προκειμένου να προβούμε σε δράσεις στήριξης των μελών μας.

Η συνεδρίαση θα προβληθεί ζωντανά από τη σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Οι επαγγελματίες της Παλλικής που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2671026190 είτε μέσω email στο chamberk@otenet.gr για να τους δοθούν οι κωδικοί πρόσβασης της τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής