Στα μουλωχτά πέρασαν …τη δικαίωση του «Η»!

EΥΧΑΡΙΣΤΗ η εξέλιξη που ανακοίνωσε στα μουλωχτά ο Δήμος Ληξουρίου, αφού αυτή έγινε …μέσω fb (όποιος το είδε …το είδε).

«Κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο στο άρθρο 50 περιλαμβάνεται η παράταση προθεσμίας αξιοποίησης της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ρυθμίζεται έτσι μια πολύ σημαντική εκκρεμότητα που αφορά στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για το Δήμο μας».

Η δημοσιοποίηση ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Δήμο Ληξουρίου με τον «αθόρυβο» τρόπο που επέλεξε να γίνει, μία και μοναδική εξήγηση έχει:

Ότι «τους άνοιξε τα μάτια» ο «Η» στις 13 Μαρτίου, όταν με άρθρο του υπογράφοντα, αποκαλύπταμε ότι …σε τρεις μήνες, στις 23 Ιουνίου, λήγει η προθεσμία για την αξιοποίηση των 5 εκατομμυρίων της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής, που έγινε με τους σεισμούς του 2014!

Αν δεν ισχύει ο ισχυρισμός μας περί προσπάθειας εκ μέρους του Δήμου να περάσει όσο γίνεται πιο αθόρυβα η παράταση «στο παρά πέντε», θα είχαν φροντίσει προ πολλού να υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση και όχι λίγες ημέρες πριν να έχει ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την επισκευή του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης από τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό και τον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλης, η οποία,  ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανίστηκε ως …τελειωμένη υπόθεση, πράγμα που βέβαια δεν ίσχυε.

Τα γεγονότα αυτό λένε, αν οι αρμόδιοι δεν θέλουνε να το παραδεχτούν πως «κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου» …δικό τους ο πρόβλημα.

Ο «Η», γι’ άλλη μία φορά έκανε αυτό που έπρεπε, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία!

Δεν ζητάμε την αναγνώριση της προσφοράς μας από κανέναν, αλλά κρύβοντάς την αυτοί που έχουν την ευθύνη, απλά …της δίνουν μεγαλύτερη αξία και ταυτόχρονα κουκουλώνουν άγαρμπα την δικιά τους ανικανότητα!

Ελπίζουμε πάντως, τα + 4 χρόνια που δίνεται με την ρύθμιση παράταση για την αξιοποίηση των 5 εκατομμυρίων, αυτή τη φορά να αξιοποιηθούν!

Θυμίζουμε ότι η δωρεά προορίζεται:

1.650.000 ευρώ για το Μαντζαβινάτειο (το μοναδικό που έχει δημοπρατηθεί, αλλά έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία), 600.000 για το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης, 750.000 για το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ και 2.000.000 για τους κοινόχρηστους χώρους του Ληξουρίου!

Υ.Γ. Έχουμε μια απορία: Οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα βουλευτής Καππάτος και περιφερειάρχης Κράτσα πως και δεν θριαμβολόγησαν κατά την γνωστή τους πρακτική;

Μία εξήγηση υπάρχει: Και ο Καππάτος και η Κράτσα να μην γνώριζαν και να μην γνωρίζουν ούτε και τώρα (!) …τίποτα και το θέμα να χειρίστηκαν προσωπικά Κατσιβέλης και Τραυλός.

Το θέμα του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης στον «Η» της 13ης Μαρτίου 2021 (αρ. φ. 7490)