Στην Εορτή του Αγ. Αθανασίου ο Μητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου στην πόλη της Αμαλιάδος.

Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ο Β’.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Αθανασίου, ενώ ευχήθηκε και στον εορταζοντα Μητροπολίτη Ηλείας.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε η Ιερά λιτανεία της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Το παρόν έδωσαν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία με παρόντες μεταξύ άλλων τον υφυπουργό κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον βουλευτή κ. Διονύσιο Καλαματιανό, τον βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη, τους δημάρχους Αμαλιάδος κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Πύργου κ. Στάθη Καννή, Πηνειού κ. Αλέξιο Καστρινό, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Νικόλαος Κοροβέσης και Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο κ. Σπυρίδων Σκιδαρέσης και πλήθος εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία και εκπρόσωποι όλων των σωμάτων, καθώς και πλήθος εκπροσώπων συλλογών και φορέων της Ηλείας.

Στις 12:00 ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου του Α’ στην Μονή Φραγκαβίλας στην Αμαλιάδα.

Του όρθρου και της Θ.Λειτουργίας χοροστάτησε ο συγχωροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο εορτάζων επιχώριος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος και ο Ζακύνθου κ. Διονύσιος.