Στοιχεία του υποψήφιου δημάρχου Β. Ρουχωτά για τη «σικυών Μπίτς»

B. Ρουχωτάς

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή του πρώτου Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ληξουρίου.

Tόσο εγώ όσο και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού “ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ” επιλέξαμε να κρατήσουμε μέχρι τώρα τους τόνους του πολιτικού μας λόγου σε επίπεδα πολιτικής ευπρέπειας και ήθους.

Ορισμένοι όμως, ερμηνεύοντας την στάση μας ως αδυναμία, επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη μου οτιδήποτε στραβό έχει συμβεί στα τελευταία είκοσι χρόνια στην Παλική.

Επειδή πρόσφατα διακινείται πάλι, με άθλιο και ύπουλο τρόπο, το θέμα της εταιρείας “ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ” την οποία κληροδότησε ο Σπ. Τυπαλδος μετά τον θάνατο του το 1993!!! στον τότε Δήμο Ληξουρίου πληροφορώ με ειλικρίνεια για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μου και προκαλώ οιονδήποτε να διαψεύσει τα στοιχεία που παραθέτω.

Στις 30 Ιουνίου 2002 δηλαδή ένα χρόνο πριν αναλάβω ως Δήμαρχος το κεφάλαιο της εταιρείας “ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ” ήταν: 842.100 ευρώ διηρημένο σε 17500 μετοχές άξιας 48,12 ευρώ η μια.

Στις 18 Ιουνίου 2006 δηλαδή στο τέλος της θητείας μου και στις 21 Ιουνίου 2007 δηλαδή ένα χρόνο μετά την λήξη της θητείας μου το κεφάλαιο της ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ήταν 993.125 ευρώ διηρημένο σε 17.500 μετοχές αξίας 56,75 ευρώ η μία.

Δηλαδή με την λήξη της θητείας μου η αξία της εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατά 151.029 ευρώ.

Ποια λοιπόν οικονομική ζημία έχει προκληθεί στην θητεία μου;;;

Πληροφορώ λοιπόν τους ψιθυριστές συκοφάντες να αναζητήσουν όποιες ευθύνες υπάρχουν στις δημοτικές αρχές από το 2007 μέχρι και σήμερα.

Η ύπουλη αυτή επίθεση σε βάρος μου άρχισε εκ νέου και διασπείρεται στο Ληξούρι μεθοδευμένα, μετά την ακύρωση ως παράνομης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς να κεφαλαιοποίηση (δηλαδή να φορέσει φέσι στους συμπολίτες μας) το χρέος της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης (της ΔΕΥΑΚ) ύψους 4.300.00 προς τον Δήμο.

Μία απόφαση που ακυρώθηκε μετά από δική μου προσφυγή που έγινε για να υπερασπίσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και μόνο.

Την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 424/2018 όμως την υπερψήφισαν οι δύο Ληξουριώτες σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο ένας Ληξουριώτης σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Διερωτώμαι λοιπόν ποιους εξυπηρετεί η συνέχιση αυτής της άθλιας συκοφαντίας.

Αλλά και πως οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου Ληξουρίου στο θέμα του χρέους το οποίο δημιούργησαν οι μέχρι σήμερα συνεργάτες και υποστηρικτές τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με ήπιους τόνους αλλά, μέθοδοι και νοοτροπίες που χρησιμοποιούν ψεύδη και συκοφαντίες με τρόπο ύπουλο και δόλιο μας θα μας βρίσκουν δυναμικά και σθεναρά απέναντι.

Είμαστε σίγουροι πως οι συμπολίτες μας καταδικάζουν τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Και είμαστε πεπεισμένοι πως την προσεχή Κυριακή θα στείλουν τους πολιτικούς «καθοδηγητές» όλων αυτών των μεθόδων με «απ’ ευθείας ανάθεση» από το αποτέλεσμα της κάλπης στο σπίτι τους και την πολιτική λήθη.

Ληξούρι 19 Μαΐου 2019

Από το Γραφείο Τύπου