Στους κορυφαίους αθλητές της Χρονιάς ο αρσιβαρίστας Βαγγέλης Γαλιατσάτος

Τις αθλήτριες και τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές τους, βράβευσε προχθές σε μία λαμπρή τελετή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Μεταξύ των αθλητών που βραβεύτηκαν ήταν και ο Κεφαλονίτης αρσιβαρίστας Βαγγέλης Γαλιατσάτος. Επίσης βραβεύτηκε και ο προπονητής του Νίκος Γαλιατσάτος.

Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βράβευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, για την έμπρακτη, αμέριστη και συνεχή στήριξή του στον Αθλητισμό της χώρας και κυρίως στις αθλήτριες και τους αθλητές.

Επίσης, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» που θέσπισε η ΕΟΕ, για να τιμήσει κορυφαίους παράγοντες που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Στην τελετή βραβεύσεων παρέστησαν, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Αννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, Ιωάννης Σαρίδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, ο πρόεδρος της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γιώργος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της Φιλίππου Ενωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Πρεβολαράκη, η τετράκωπος της κωπηλασίας με τους Μαγδανή Παναγιώτη, Γιάνναρο Σπυρίδωνα, Κόνσολα Ελευθέριο, Νικολαΐδη Νίνο και Βλασταρίδη Πολυχρόνη, ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Ανδρέας Βαζαίος, η Βούλα Παπαχρήστου, η Βασιλεία Καραχάλιου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος, ο Γιώργος Πιλίδης, ο Ιωάννης Καλανδαρίδης, ο Χρήστος Στεργιάκας, η Ιωάννα Δεσύλλα, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Αρτεμις Κεφαλίδου, η Μαρία Μπόζη, η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, η Δήμητρα Μπιτσικώκου, ο Αργύρης Σοφοτάσιος, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Σάββας Θώμογλου καθώς και οι Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ Νέων Ανδρών και Πόλο Νέων Ανδρών.

Ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος με τον προπονητή του Νίκο Γαλιατσάτο και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο