Στ. Σπαθής: Όχι λουκέτο στα μαγαζιά το καλοκαίρι, προτιμότερη η ποινή

Στ. Σπάθης

«Ναί στους ελέγχους, αλλά με σεβασμό στον επιχειρηματία», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος σπαθής, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μπαίνει λουκέτο στα μαγαζιά, ιδιαίτερα το θέρος.

Η ανακοίνωση του κ. Σπαθή, αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μίας σειράς αυστηρότατων ελέγχων στις επιχειρήσεις των νησιών μας που οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών από αυτές, σε μία περίοδο που υπάρχει ακόμα έντονη τουριστική παρουσία.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά την πάγια θέση μας ότι είμαστε υπέρ των ελέγχων στις επιχειρήσεις, με σεβασμό όμως  προς τον ελεύθερο επαγγελματία. Θεωρούμε ορθότερη την εφαρμογή ποινής σε περίπτωση παραβάσεων παρά το κλείσιμο των καταστημάτων, ιδιαιτέρα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Το  κλείσιμο των καταστημάτων, δεν δημιουργεί μόνο οικονομικές απώλειες στους επαγγελματίες αλλά και στο ίδιο το κράτος λόγω της μη καταβολής των τελών και φόρων.  

Καλούμε επίσης τους εμποροεπαγγελματικούς συλλόγους να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό θέμα που θίγει τους εμπόρους και επαγγελματίες τους των νησιών μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ