Συναγερμός στο Ληξούρι – 3 κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στο Ληξούρι, μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων κορονοϊού νεαρής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, χθες βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού μετά από τεστ που έκαναν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, δύο νεαροί 29 και 23 ετών, που παρουσίασαν ήπια συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος διατηρεί μπαρ στο Ληξούρι, ενώ ο 23χρονος είναι φοιτητής που διαμένει εκεί.

Σήμερα το πρωϊ άλλη μία 22χρονη φοιτήτρια, κάτοικος Ληξουρίου και φίλη του 23χρονου, μετέβη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το δείγμα που έδωσε βγήκε λίγο πριν το μεσημέρι, επίσης θετικό.

Τα  τρία κρούσματα θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, αφού δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα που επιβάλλουν νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Επίσης, θετική βρέθηκε χθες στον κορονοϊό και μία νεαρή Ιταλίδα τουρίστρια, που επίσης είχε ήπια συμπτώματα ίωσης και μετέβη στο Νοσοκομείο και έκανε το τεστ.

Και στα τέσσερα κρούσματα, οι αρμόδιοι Φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους, ενώ αναμένεται να κληθούν στο Νοσoκομείο αρκετά άτομα από το Ληξούρι για να κάνουν προληπτικό τεστ COVID-19.

  • Εξάλλου, κατά τους εντατικούς ελέγχους που γίνονται για τον COVID-19 στο Αεροδρόμιό μας στις Μηνιές «Αννα Πολλάτου» κατά την άφιξη των τσάρτερς, βρέθηκαν πρόσφατα άλλα δύο κρούσματα επισκεπτών, τα οποία φιλοξενούνται στο Ξενοδοχείο καραντίνας.

Μετά από αυτό, η λίστα COVID-19 στην Κεφαλονιά, ανέβηκε στα 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα.