ΣTO ΠOΔI H AΣTYNOMIA

Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικές ουσίες είχαμε το τελευταίο 3ήμερο από την Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς, που έδωσε ένα δυνατό «χτύπημα» στα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, χθες άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν 30χρονο ημεδαπό, την ώρα που πήγε να παραλάβει ασυνόδευτο δέμα από το ΚΤΕΛ.

Το ασυνόδευτο δέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε ποσότητα 20 γραμμαρίων περίπου επεξεργασμένης ινδικής κάναβης, ενώ στο περιεχόμενό του υπήρχε και ποσότητα …σταφίδας!

Το δέμα είχε αφιχθεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ πριν τρείς ημέρες, και το ύποπτο περιεχόμενό του εντοπίστηκε με την βοήθεια αστυνομικού σκύλου. Με συντονισμένες ενέργειες, η Ασφάλεια ήταν σε αναμονή, περιμένοντας τον παραλήπτη του δέματος, ο οποίος χθες το πρωϊ εμφανίσθηκε στο ΚΤΕΛ για την παραλαβή του δέματος, με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα. O συλληφθείς, μετά τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο το βράδι, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συλλήψεις από αστυνομικούς της Oμάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (OΠΚΕ) και από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, για υποθέσεις εμπορίας (αγοροπωλησίας) και κατοχής ναρκωτικών ουσιών:

H πρώτη σύλληψη έγινε από άνδρες της OΠΚΕ, στην περιοχή Βλαχάτων και αφορά έναν 28χρονο ημεδαπό, στον οποίον, μετά από σχετική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κάνναβη βάρους 8,2 γραμμαρίων και ηρωίνη βάρους 13,2 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά δύο ημεδαπούς, η σύλληψη των οποίων έγινε το περασμένο Σάββατο το βράδι στο Αργοστόλι, κατά την διάρκεια αγοραπωλησίας ηρωίνης.

Oι δύο ημεδαποί, 37 και 33 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία διαπιστώθηκε η συναλλαγή-αγοραπωλησία μια συσκευασίας με μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 37χρονου μικροποσότητα ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 33χρονου ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο.

Oι δύο συλληφθέντες με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ηρωίνης που τους βαρύνει στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

 

23430_doulemporoi_652_355