«Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος». (Daniel O’ Connell)

Γράφει ο ΔHMHTPHΣ ΣIMΩTAΣ
Xρηματιστηριακός

Διαβάζοντας αναρτήσεις φίλων στα social media, έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία που είχε τον Αλέξη Τσίπρα, με ένα συννεφάκι από πάνω του που έγραφε: «Είπα εγώ ποτέ όχι στις ιδιωτικοποιήσεις;» Θα μου πείτε: «γιατί έδωσα τόση σημασία στην συγκεκριμένη φωτογραφία; Τόσες και τόσες κυκλοφορούν που ξεφτιλίζουν (βασίμως) τον Πρωθυπουργό μας και το… προικισμένο του επιτελείο.»
O λόγος που αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι γιατί ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως, οι της Κυβέρνησης, τολμούν και δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι εκπροσωπούν κάποια ιδεολογία, κάποια πιστεύω! Πως μπορούν ακόμα και κοιτούν τους Πολίτες στα μάτια. Προσωπικά, με τις φιλελεύθερες απόψεις μου, (ποιες άλλες θα εξέφραζα αφού τυγχάνω αδιαπραγμάτευτος φίλος της ελευθερίας; ) για κανένα λόγο δεν θα ενέδιδα, για παράδειγμα, σε τακτικές φασιστικές ή ρατσιστικές ή κρατικίστικες ή και αισχρά φορομπηχτικές! Αν ήμουν κάτοχος κάποιου Θώκου, θα παρέδιδα την θέση μου αμέσως! Θα εγκατέλειπα αμέσως το «πόστο» μου! Θα ένιωθα υποχρέωσή μου να τιμήσω την ψήφο που μου έδωσε ο λαός και θα ζητούσα ταπεινά συγγνώμη για τις φαντασιόπληκτες υποσχέσεις μου και για τις ανούσιες, επιζήμιες, παραπλανητικές και καταστροφικές προεκλογικές μου δεσμεύσεις!
Δεν κάνει κάτι τέτοιο όμως ο Πρωθυπουργός μας και η Κυβέρνηση στο σύνολό της! Η «καρέκλα» βλέπετε είναι «γλυκιά»! Δυστυχώς, ως επί το πλείστον, μας Κυβερνούν άνθρωποι επικίνδυνοι, ανόητοι, ιδεοληπτικοί, παράφρονες και προφανώς ανέτοιμοι, να διαχειριστούν τα τόσα προβλήματα /ζητήματα του τόπου μας!
Όμως, μπορώ να διακρίνω και κάποια θετικά στην όλη ιστορία! Δεν βλέπω την Αθήνα να καίγεται. Δεν βλέπω οι μπαχαλάκηδες να σπάνε και να δημιουργούν προβλήματα. Βλέπετε, η «Αριστερά», εδώ και πολλά χρόνια, έχει το… ακαταλόγιστο! Επίσης βλέπω πως είναι ικανοί, προκειμένου να κρατήσουν την εξουσία, να κάνουν ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Δυστυχώς όμως, δεν αρκούν αυτά.
ΥΓ. : Υπενθυμίζω στους… «θερμόαιμους» με… επιλεκτική μνήμη, ότι είχα δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Ηλίθιοι ή Προδότες» το 2014, απευθυνόμενος στην τότε Κυβέρνηση!!
https://www.facebook.com/simotasdimitris/