Τελευταίο αντίο στον Νώντα Φαραντάτο

Από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά εκδόθηκρ η ακόλουθη ανακοίνωση: Πειραιά Μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης κηδεύτηκε την Τετάρτη στο χωριό του, στα Μονοπωλάτα, ο Νώντας Φαραντάτος, π. Πρόεδρος της Αδελφότητας.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησε η π. Πρόεδρος Μαριολένη Νεοφύτου, η οποία εκφώνησε και τον επικήδειο, αποχαιρετιστήριο λόγο στον εκλιπόντα.

Αγαπημένε μας, ακριβέ φίλε Νώντα, Η Αδελφότητά μας μαζί με τους οικείους και τους συγχωριανούς σου είναι εδώ για να σου απευθύνουμε τον τελευταίο ασπασμό και χαιρετισμό μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερες.

Στη ζωή της παροικίας του Πειραιά υπήρξες Πρόεδρος χαρισματικός με θετικό πρόσημο. Την αναβάθμισες διοικητικά, οικονομικά, πολιτιστικά, κτηριακά. Σε σένα οφείλει την μετοίκησή της στο κτίριό της , Γρηγορίου Λαμπράκη 144, για το οποίο έδωσες επίμονο και δυνατό αγώνα να απελευθερωθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες που είχαν εγκατασταθεί εκεί!

Είχες όραμα, ιδέες, αγάπη για το νησί μας και μαζί με τους συνεργάτες σου υλοποίησες ένα σημαντικό έργο.

Χωρίς καμμία προσωπική ιδιοτέλεια ή προβολή με σεβασμό στην ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό!

Κυρίως όμως ήσουν ωραίος άνθρωπος με βαθιά ενσυναίσθηση, καλός φίλος, δημιουργικός, με χιούμορ πάντα γελαστός, καλοπροαίρετος.

Ως συνεργάτης σου κι εγώ αισθάνομαι τυχερή που σε γνώρισα και σε ευχαριστώ για τα ανεκτίμητα δώρα σου: Την αληθινή φιλία σου, την εκτίμηση, τη στήριξη, τη γνώση. Ήσουν για μένα έμπνευση, πρότυπο, σταθερή αξία και δύναμη, οδηγός στη θητεία μου.

Σε ευχαριστούμε όλα τα μέλη της παροικίας γιατί ήσουν πάντα ενεργό μέλος στη ζωή της, στα ευχάριστα, στις γιορτές της, μα και στα δύσκολα, στα προβλήματα του τόπου που δεν έπαψες ποτέ να νοιάζεσαι και να είσαι παρών.

Μέσα στη θλίψη μας για τη φυγή σου μας παρηγορούν οι ωραίες θύμησες, οι χαρούμενες στιγμές! Με αυτές θα σε έχουμε κοντά μας, θα μιλάμε για σένα, …θα μας συντροφεύεις…

Καλό ταξίδι αγαπημένε, ακριβέ φίλε…

Κουράγιο και δύναμη στην αγαπημένη σου σύντροφο της ζωής σου Ρίτσα, στις αδερφές σου Μαρία και Άννα και σε όλους όσους σε αγαπήσαμε!