Τι λέει ο Αγγελος για το Λιμάνι Αργοστολίου

Με αφορμή τη συζήτηση για τη μεταφορά του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, εκφράζω την άποψη μου:

Για μια τέτοια απόφαση πάντα υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά που θα πρέπει να εξετάζονται.

Το σίγουρο είναι πως δεν πάει άλλο στο Αργοστολι.

Σίγουρο είναι ότι το λιμάνι της Πεσσάδας είναι μικρό και οι δρόμοι για να το προσεγγίσεις στενοί.

Σίγουρο ωστόσο είναι, ότι στο δρόμο για το Δράπανο θα περνάνε οι νταλίκες μέσα από τον επικίνδυνο δρόμο του Κουτάβου με το οικοσύστημα, για να φτάσουν στα φανάρια του Μύλου του Πετρία, που αν είναι και καλοκαίρι, η καθυστέρηση μέχρι να φτάσεις στο πολυπόθητο φανάρι πρέπει να έρθει η Τροχαία.

(Αφού είναι η μόνη έξοδος από Αργοστόλι για Βόρεια Κεφαλονιά-παραλιες, κρίμα στην εντύπωση που αφήνουμε στους επισκέπτες μας).

Λίγο πιο παλιά βέβαια, υπήρχε και η Γέφυρα δρόμος και διεξαγόταν η κίνηση χωρίς να επιβαρύνεται ο Κούταβος.

Εκτός αυτού, η περιοχή του Δραπάνου οι περιουσίες και οι επιχειρήσεις εκεί θα υποβαθμιστούν και θα μολυνθεί και η γραφική παραλία, τα Καλάμια.

Τέλος να μη μακρυγορώ, τα τριγύρω χωριά (θα πρέπει να γνωμοδοτησουν τα συμβούλια των Τ.Κ) της Θηνιας, Κουρουκλάτα, Φάρσα, Δαυγάτα, Διληνάτα, Φαρακλάτα, θα έχουν για άλλη μια φορά να έλθουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το ενδεχόμενο-κομφούζιο και βέβαια όλο πλέον το Αργοστόλι θα βλέπει αυτό το άσχημο θέαμα της παλιολαμαρίνας, του θορύβου και της σκόνης.

Είναι γεγονός πάντως πως δεν πρεπει να βιαστούμε και χρειάζεται πολύ προσοχή προς πια κατεύθυνση θα τραβήξουμε το Εμπορικό Λιμάνι.

(Ισως και κάπου άλλου).

Συμπερασματικά λοιπόν:

Για άμεση μετακίνηση του Εμπορικού Λιμανιού, χρήση του ήδη χαρακτηρισμένου Εμπορικού Λιμανιού στον Πόρο (που γίνονται μάλιστα διάπλατυνσεις σε όλο το δρόμο), είτε στο χαρακτηρισμένο ήδη Εμπορικο Λιμάνι της Σαμης, με διάνοιξη βέβαια του δρόμου, που εκκρεμεί από Κρανια και που θα βγαίνει Ραζάτα.

(Αγγελος Κωνσταντακης / ΦΒ)